Zbirka receptov avstralskih in novozelandskih jedi

Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi Avstralijo in Novo Zelandijo. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Zbirka receptov avstralskih in novozelandskih jedi
Priprava avstralske gosenice Witchetty Grub

Od za─Źinjenih mesnih pit do osve┼żujo─Źih morskih sade┼żev ter eksoti─Źnih aboriginskih specialitet, vsaka jed pripoveduje svojo zgodbo o zemlji, ljudeh in ┼żivljenju v Avstraliji.

Tukaj lahko odkrijete najbolj znane avstralske jedi, pa tudi manj znane, a prav tako okusne dobrote, ki nas bodo popeljale na kulinari─Źno pustolov┼í─Źino po celini down under.

Avstralija

Novi Ju┼żni Wales (New South Wales) - Znana jed v Novem Ju┼żnem Walesu je "Meat Pie", mesna pita, medtem ko je manj znana jed "Tim Tam Slam", pi┼íkotki namo─Źeni v vro─Źo ─Źokoladno mleko.

Viktorija (Victoria) - Slavna jed v Victorii je "Lamingtons", pecivo s kokosom, medtem ko je manj znana jed "Chiko Roll", ocvrto zelenjavno zvitje.

Queensland - Znana jed v Queenslandu je "Pavlova", sladica s sadjem, medtem ko je manj znana jed "Barramundi", riba iz Queenslanda.

Najboljša Pavlova torta
Priprava te sladice nas popelje na potovanje, kjer se prepletejo okus sve┼żega sadja, vanilije in penaste smetane.

Zahodna Avstralija (Western Australia) - Slavna jed v Zahodni Avstraliji je "Anzac Biscuits", piškoti s kokosom in ovseno kašo, medtem ko je manj znana jed "Dampers", pekovski izdelek zavitega kruha.

Ju┼żna Avstralija (South Australia) - Znana jed v Ju┼żni Avstraliji je "Pie Floater", pita plavajo─Źa v grahu, medtem ko je manj znana jed "Fritz", vrsta salame.

Tasmanija - Slavna jed v Tasmaniji je "Tasmanian Scallop Pie", pita s školjkami, medtem ko je manj znana jed "Savoury Mince", mesna omaka.

Severno ozemlje (Northern Territory) - Znana jed na Severnem ozemlju je "Kangaroo Meat", meso kenguruja, medtem ko je manj znana jed "Witchetty Grub", avstralska gosenica.

Avstralsko glavno ozemlje (Australian Capital Territory) - Slavna jed v Avstralskem prestolnem ozemlju je "Vegemite on Toast", toast s kvasom, medtem ko je manj znana jed "Lamington Cake", torta s kokosom.

Vegemite in sir toast

Nova Zelandija

Severni otok - Znana jed na Severnem otoku je Hangi, tradicionalna maorska jed, kuhana pod zemljo. Manj znana jed je Rewena Paraoa, kislo testo iz krompirja.

Ju┼żni otok - Znana jed na Ju┼żnem otoku je Pavlova, sladica s kremo in sadjem. Manj znana jed je Whitebait fritters, omleta iz majhnih rib.

Stewart Island/Rakiura - Znana jed na otoku Stewart je Bluff oysters, ostrige iz Bluffa. Manj znana jed je Paua fritters, omleta iz morskih pol┼żev.

Chatham Islands - Znana jed na Chathamskih otokih je P─üua, morski pol┼żi. Manj znana jed je Blue cod, ribji fileji.


Raziskujte naprej

Zbirka receptov azijskih jedi

Azijske jedi, ki jih lahko pripravite doma!
Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi ve─Ź kot 50 dr┼żav Azije. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Zbirka receptov afriških jedi

Zbirka receptov afri┼íkih jedi ­čîŹ
Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi vse dr┼żave Afrike. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Zbirka receptov jedi Severne Amerike

Zbirka receptov jedi Severne Amerike ­čîÄ
Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi vse dr┼żave Severne Amerike. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Zbirka receptov jedi Ju┼żne Amerike

Zbirka receptov jedi Ju┼żne Amerike
Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi vse dr┼żave Ju┼żne Amerike. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Zbirka receptov evropskih jedi

Zbirka receptov evropskih jedi ­čĺÜ
Na┼í ─Źlanek vas popelje na kulinari─Źno potovanje skozi vse evropske dr┼żave. Odkrijte raznolikost okusov, tradicij in receptov, ki odra┼żajo bogato kulinari─Źno dedi┼í─Źino tega kontinenta!

Slastni recepti direktno na vaš e-mail