Lokalno pridelana hrana je boljšega okusa

Naj vam predstavimo Zeleni krog, društvo, katerega namen je, da širi zavest o pomenu samooskrbe, ohranjanja avtohtonih semen ter o pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane na naravi, živalim in človeku prijazen in trajnosten način. 💚 💚 💚

Lokalno pridelana hrana je boljšega okusa
Seznam pridelkov na spletni strani zelenikrog.si

Primer dobre prakse

Zeleni krog je primer dobre prakse skupnostnega naročanja lokalnih pridelkov pri nas. Na obisku smo bili v Ljubljani, natančneje na tržnici v Šiški, kjer smo iz prve roke videli kako poteka izmenjava pridelkov.

Postopek je zelo enostaven. Na njihovi spletni strani naročite izdelke, določite kraj prevzema, plačate in pridete prevzeti na tržnico. 😍

Zeleni krog predstavlja most med okolju prijaznimi kmeti in potrošniki. V mestih, kot so Ljubljana, Maribor, Celje in Novo mesto, na vsake 14 dni organizirajo improvizirane tržnice, ki temeljijo na načelih skupnostnega naročanja. To pomeni, da pridelovalci že vnaprej spakirajo vaše naročilo in vas z njim pričakajo na tržnici. Seveda imajo s seboj kakšen kos več, ali kakšne druge dobrote, ki jih lahko dodatno kupite na licu mesta.

Zero waste gajbice iz Zelene Japke, ki je tudi del Zelenega kroga

Njihov cilj je prispevati k trajnostnemu razvoju v Sloveniji in povečati samooskrbo s hrano. Osveščajo ljudi o pomenu slovenskih kmetij in naravno pridelane hrane lokalnih proizvajalcev ter jim ponudijo informacije o tem, kje in kako lahko dostopajo do visokokakovostnih slovenskih pridelkov po dostopnih cenah, ob upoštevanju načel poštene trgovine.

Lokalno pridelana zelenjava, sadje in ostale dobrote, avtor slike Zeleni krog

Poglejte si Zeleni krog spletno stran, spremljajte dostave Zelenega kroga na njihovi Facebook strani, se pridružite njihovi Facebook skupini in ne odlašajte z naročilom!

Tukaj je seznam in cenik teh slastnih lokalnih pridelkov.

Izmenjava semen in sadik med vrtičkarji po Sloveniji

Menjava avtohtonih semen in sadik

Zeleni krog si poleg izmenjave pridelkov prizadeva za ohranjanje in izmenjavo avtohtonih slovenskih semen.

Preberite o izmenjavi semen

Za več informacij

Društvo Zeleni krog Slovenije
Ob ribniku 27, 2000 Maribor
E-mail: zelenikrog.si@gmail.com
Telefonska številka: 068 192 991


Obisk domačega kmeta

Poišči kmetijo in preglej njihovo ponudbo v svoji bližini na spletni strani go2farms.si.