Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v aprilu

Za četrti teden aprila smo zasnovali jedilnik z izjemno preprostimi recepti, ki vsebujejo sestavine, značilne za ta čas leta. Vsak obrok je načrtovan tako, da je lahko dostopen in jedi se ne ponavljajo.

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v aprilu
Losos z rumenini paradižniki in papriko, avtor slike בר

Pozdravljeni v našem zdravem pomladnem jedilniku za vsejedce.

Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. 😋

Tedenski jedilnik za april: 4. teden (23.- 30. april)

Za zadnji aprilski teden smo pripravili zdrav in raznolik tedenski jedilnik, ki združuje klasične in inovativne obroke z uporabo sezonskih sestavin, dostopnih v trgovinah.

Vsak obrok je zasnovan tako, da je enostaven za pripravo doma in zagotavlja uravnotežen vnos hranil.

Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.

Ponedeljek

Zajtrk
Klasično: Skutine palačinke z domačo marelično marmelado.
Inovativno: Napitek iz kefirja, banane in lanenih semen.

Kosilo
Klasično: Solata iz mlade špinače, jagod in kozjega sira s pinjolami.
Inovativno: Hrustljava bageta s humusom, avokadom in rukolo.

Večerja
Klasično: Domači puranji burgerji s pečenim krompirčkom.
Inovativno: Pečene paprike napolnjene z bulgurjem in zelenjavo.

Prigrizek
Klasično: Sveže korenčkove palčke s skuto.
Inovativno: Jabolčne rezine s kikirikijevim maslom.

Torek

Zajtrk
Klasično: Jajčna omleta s šparglji in parmezanom.
Inovativno: Zeleni smoothie z avokadom, špinačo in kivijem.

Kosilo
Klasično: Klasična piščančja solata s paradižnikom in kumarami.
Inovativno: Tortilje s črnim fižolom, koruzo in svežo salsom.

Večerja
Klasično: Pečen losos s pečeno zelenjavo (bučke, češnjev paradižnik).
Inovativno: Zelenjavni stir-fry s tofujm in ingverjevo omako.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z medom in oreščki.
Inovativno: Rezine hruške z modrim sirom.

Sreda

Zajtrk
Klasično: Toast z avokadom in paradižnikom.
Inovativno: Kokosov chia puding z mangom.

Kosilo
Klasično: Sendvič s piščancem, solato in majonezo.
Inovativno: Solata z rdečo kvinojo, avokadom in pomarančnim prelivom.

Večerja
Klasično: Piščančji file na žaru s pečenimi sladkimi krompirji.
Inovativno: Veganski čili s sladkim krompirjem in črnim fižolom.

Prigrizek
Klasično: Pest neoluščenih sončničnih semen.
Inovativno: Zamrznjeni grozdni sok v obliki ledenih kock.

Četrtek

Zajtrk
Klasično: Mlečni zdrob z medom in svežimi jagodami.
Inovativno: Ovseni kosmiči s svežo pomarančo in temno čokolado.

Kosilo
Klasično: Solata s piščancem, avokadom in trdo kuhanim jajcem.
Inovativno: Zelenjavne sushi role s kumaro, avokadom in papriko.

Večerja
Klasično: Spaghetti s česnom, olivnim oljem in čilijem.
Inovativno: Quiche z divjimi šparglji in kozjim sirom.

Prigrizek
Klasično: Sveže jagode ali maline.
Inovativno: Kruhki s tapenado iz črnih oliv.

Petek

Zajtrk
Klasično: Jogurt s svežim sezonskim sadjem in žlico medu.
Inovativno: Toast z ricotto in svežimi figami.

Kosilo
Klasično: Sendvič z rosbifom, hrenom in rukolo.
Inovativno: Hladna lečina solata s pečeno papriko in feto.

Večerja
Klasično: Domača pica s paradižnikom, mozzarello in svežo baziliko.
Inovativno: Rižota z mladim grahom in meto.

Prigrizek
Klasično: Korenčkove palčke s humusom.
Inovativno: Narezana rdeča paprika z guacamole.

Sobota

Zajtrk
Klasično: Kuhana jajca s popečenim rženim kruhom.
Inovativno: Kvinojina kaša s slivami in orehi.

Kosilo
Klasično: Solatni krožnik z mocarelo, svežim paradižnikom in olivami.
Inovativno: Poletna zelenjavna minestrone juha s pestom.

Večerja
Klasično: Pečene piščančje prsi z limoninim timijanom.
Inovativno: Bulgur s pečeno zelenjavo in hrustljavim tofujem.

Prigrizek
Klasično: Sveža jabolka.
Inovativno: Narezana kumara s soljo in kapljico limetinega soka.

Nedelja

Zajtrk
Klasično: Beljakovinske palačinke z naribanim jabolkom in cimetom.
Inovativno: Smoothie iz špinače, zelene jabolka, limete in ingverja.

Kosilo
Klasično: Piščančja solata z oranžnim prelivom in sezonskimi solatami.
Inovativno: Hladni bučkini "špageti" s pestom in češnjevim paradižnikom.

Večerja
Klasično: Pečena riba s peteršiljem, česnom in pečenim krompirjem.
Inovativno: Zelenjavni ratatouille s parmezanom.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z medom in semeni.
Inovativno: Pečeni čičerikini prigrizki s curryjem in kumino.


Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Prvi teden v aprilu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Drugi teden v aprilu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v aprilu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail