Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v aprilu

Za tretji teden aprila predstavljamo nove recepte, ki so enostavni za pripravo in se ne ponavljajo od prejŔnjih tednov. Vsak obrok je zasnovan tako, da združuje zdravje, preprostost in okus s poudarkom na pomladanskih sestavinah.

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v aprilu
Tajski rdeči kari v katerega lahko dodate svojo najljubŔo zelenjavo, avtor slike spurekar

Pozdravljeni v naŔem zdravem pomladnem jedilniku za vsejedce.

NaÅ” jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. šŸ˜‹

Tedenski jedilnik za april: 3. teden (16.- 22. april)

Za tretji aprilski teden smo pripravili zdrav in raznolik tedenski jedilnik, ki združuje klasične in inovativne obroke z uporabo sezonskih sestavin, dostopnih v trgovinah.

Vsak obrok je zasnovan tako, da je enostaven za pripravo doma in zagotavlja uravnotežen vnos hranil.

Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.

Ponedeljek

Zajtrk
Klasično: Kuhana jajca s popečenimi paradižniki na strani.
Inovativno: Avokadov smoothie z limeto in chia semeni.

Kosilo
Klasično: Solata z rdečo lečo, kumarami in feta sirom.
Inovativno: Hrustljavi čičerikini taco z avokadovo salsom.

Večerja
Klasično: Pečena postrv s timijanom, limono in mladim krompirjem.
Inovativno: Kvinoja s pečeno zelenjavo in pestom.

Prigrizek
Klasično: Narezane kumare z jogurtovim dipom.
Inovativno: Zamrznjeni jogurtovi prigrizki z borovnicami.

Torek

Zajtrk
Klasično: Sendvič s kuhano Ŕunko, sirom in svežo solato.
Inovativno: Kokosov jogurt z granolo in svežim sadjem.

Kosilo
Klasično: Zelenjavna juha s sezonsko zelenjavo in pestom.
Inovativno: Rukolna solata z breskvami, prŔutom in balzamičnim prelivom.

Večerja
Klasično: PiŔčančja bedra pečena z medom in gorčico.
Inovativno: Tofu steak s sezamom in sojino omako.

Prigrizek
Klasično: Sveže jagode.
Inovativno: Krekerji s kremnim sirom in svežim drobnjakom.

Sreda

Zajtrk
Klasično: Ovsena kaŔa z banano in orehi.
Inovativno: Zeleni detox smoothie z jabolkom, kumarico in ingverjem.

Kosilo
Klasično: Caprese sendvič z mocarelo, paradižnikom in baziliko.
Inovativno: Solata iz črne kvinoje s papriko, koruzo in limetinim prelivom.

Večerja
Klasično: Pečeni krompir z zeliŔčnim maslom in solato.
Inovativno: Zelenjavni curry z rdečo lečo.

Prigrizek
Klasično: Skodelica meŔanega svežega sadja.
Inovativno: Pečene bučne semena s soljo in papriko.

Četrtek

Zajtrk
Klasično: Jajčni sendvič z majonezo in svežo solato.
Inovativno: Mango smoothie bowl s kokosom in granolo.

Kosilo
Klasično: Klasična solata z jajcem, tuno in olivami.
Inovativno: Zelenjavne spring rolle s tajsko omako.

Večerja
Klasično: Domača pizza s paradižnikom, mocarelo in rukolo.
Inovativno: Zelenjavne testenine z avokadovo omako.

Prigrizek
Klasično: GrŔki jogurt s čebeljim prahom.
Inovativno: Narezano rdeče zelje s kapljico limoninega soka.

Petek

Zajtrk
Klasično: Mlečni riž s cimetom in jabolki.
Inovativno: Ovseni kosmiči namočeni čez noč s kokosovim mlekom in mango.

Kosilo
Klasično: Solata s pečenim piŔčancem, avokadom in paradižnikom.
Inovativno: Hladni rezanci s sezamovim oljem in zelenjavo.

Večerja
Klasično: Pečena svinjska ribica s pečenimi brstičnimi ohrovti.
Inovativno: Falafel kroglice s tahini prelivom in kislo zelje.

Prigrizek
Klasično: Pest meŔanih oreŔčkov.
Inovativno: Sveža redkev z morsko soljo.

Sobota

Zajtrk
Klasično: Beljakovinske palačinke z jogurtom in svežim sadjem.
Inovativno: Avokadov toast z radičem in poŔiranim jajcem.

Kosilo
Klasično: Sendvič z roast beefom, gorčico in rukolo.
Inovativno: Zelenjavna paella z artičokami in grahom.

Večerja
Klasično: Pečen losos s Ŕparglji na žaru.
Inovativno: Veganski burger s čičeriko in avokadovo omako.

Prigrizek
Klasično: Jabolko ali hruŔka.
Inovativno: Zamrznjeni jogurtovi prigrizki z borovnicami in lističi temne čokolade.

Nedelja

Zajtrk
Klasično: Kmečka omleta s Ŕunko, sirom in papriko.
Inovativno: Kvinojina kaŔa s cimetom, jabolki in orehi.

Kosilo
Klasično: Pečena piŔčančja prsa z rožmarinom, ob strani pečena zelenjava.
Inovativno: Stročji fižol v solati s čeŔnjevim paradižnikom in feto.

Večerja
Klasično: Domači njoki s paradižnikovo omako in baziliko.
Inovativno: Zelenjavna lazanja z bučkami, Ŕpinačo in skuto.

Prigrizek
Klasično: Kruhki s skuto in svežim drobnjakom.
Inovativno: Kokosovi čipsi s Ŕčepcem soli.


Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Prvi teden v aprilu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Drugi teden v aprilu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v aprilu

Slastni recepti direktno na vaÅ” e-mail