Tiramisu torta

Ta tiramisu torta bo zagotovo navdušila vaše goste in vas popeljala na kulinarično potovanje v srce Italije.

Tiramisu torta
Tiramisu torta, avtor slike Sebastian Kugler

Sestavine za enostavno torto

Za piškotno testo:

  • 4 velika jajca
  • 150 g sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 120 g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava v prahu
  • Ščepec soli

Za kavo:

  • 2 skodelici močne kave, ohlajene
  • 2 žlici ruma (po želji)

Za mascarpone kremo:

  • 500 g mascarpone sira
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 250 ml sladke smetane za stepanje

Za posipavanje:

  • Kakav v prahu
  • Naribana čokolada
  • Sveže maline (po želji)
  1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pripravite pekač (premera 23 cm) in ga obložite s peki papirjem.
  2. Priprava piškotnega testa: V skledi stepite jajca in sladkor ter dodajte vanilijev ekstrakt. Nato primešajte moko, pecilni prašek, kakav v prahu in ščepec soli. Mešanico prelijte v pripravljen pekač in pecite približno 25-30 minut, ali dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist. Ohladite na sobno temperaturo.
  3. Priprava kave: Pripravite močno kavo in ji dodajte rum (po želji). Pustite, da se ohladi.
  4. Priprava mascarpone kreme: V skledi zmešajte mascarpone sir, sladkor in vanilijev ekstrakt. V drugi skledi stepite sladko smetano in jo nato nežno vmešajte v mascarpone mešanico.
  5. Sestavljanje torte: Piškotno testo prerežite horizontalno na polovico, da dobite dve plasti. Eno plast postavite na dno tortnega modela. Prelijte jo s polovico kave. Nato nanesite polovico mascarpone kreme. Ponovite postopek s preostalimi plastmi.
  6. Torto postavite v hladilnik in jo pustite počivati vsaj 4 ure ali čez noč, da se okusi dobro prepletejo.
  7. Pred postrežbo torto posujte s kakavom v prahu, naribano čokolado in okrasite s svežimi malinami, če želite.

Uživajte v okusni tiramisu torti, ki združuje okuse klasičnega tiramisuja in sočnega piškotnega testa!

Preberi še:

Tiramisu (recept original)
Tiramisu je razkošna italijanska sladica, ki že desetletja razvaja brbončice ljubiteljev kave in čokolade po vsem svetu. Tiramisu je priljubljena sladica na italijanskih jedilnikih, pogosto pa ga pripravljamo tudi doma za posebne priložnosti.

Nasveti za še boljšo tiramisu torto

Tukaj je nekaj neobičajnih nasvetov za pripravo tiramisu torte:

  1. Uporabite čokoladne piškote: Za bolj intenziven čokoladni okus uporabite čokoladne piškote namesto običajnih savoiardi piškotov. To bo dodalo globino okusu torte.
  2. Infuzija sivke v kavi: Dodajte sivkine cvetove v kavo, da ji dodate subtilno cvetlično noto. Sivka in kava se odlično dopolnjujeta.
  3. Dodajte jagode v kremo: V mascarpone kremo dodajte narezane jagode ali pa jih plastite med piškoti. To bo dodalo svežino in sladkost torti.
  4. Zamrznite torto za boljšo teksturo: Po sestavljanju torto postavite v zamrzovalnik za približno 30 minut. To bo omogočilo, da se bolje strdi in bo lažja za rezati.
  5. Poskusite z drugimi oreščki: Namesto tradicionalnih kakavovih piškotov v piškotnem testu uporabite mlete mandlje ali lešnike. Dodali bodo edinstveno teksturo in okus.
  6. Karamelizirane fige za dekoracijo: Namesto običajnih svežih malin ali jagod uporabite karamelizirane fige za okrasitev. Dodajajo eleganco in edinstven okus.
  7. Vanilijeva krema z bourbonom: Vanilijev ekstrakt nadomestite z vanilijevim bourbonom za bogatejši in bolj aromatičen okus kreme.
  8. Limonina lupinica v kavi: Dodajte nekaj naribane limonine lupinice v kavo za osvežitev okusa.

Raziskujte naprej

Jagodni tiramisu

Tiramisu brez jajc

Slastni recepti direktno na vaš e-mail