Enostaven družinski tedenski jedilnik - Tretji teden v marcu

Za tretji teden marca pripravljamo jedilnik z več sezonskimi sadji in zelenjavo, ki so značilni za Slovenijo, ob tem pa pazimo, da se jedi iz prejšnjih tednov ne ponovijo.

Enostaven družinski tedenski jedilnik - Tretji teden v marcu

Dobrodošli v našem družinskem pomladnem jedilniku, ki je kot nalašč za vse, ki iščejo preproste, a hkrati okusne in raznolike obroke. 🌷

Tedenski načrt za marec: Tretji teden (15. - 22. marec)


V tretjem tednu marca vam predstavljamo zdrav in barvit tedenski načrt obrokov, z uporabo sestavin, ki so trenutno na voljo v trgovinah.

Vsak predlagani obrok je zamišljen tako, da je prijazen do družinskega proračuna, enostaven za pripravo in uravnotežen z vsemi potrebnimi hranili.

Za vsak obrok smo pripravili dve varianti: klasično, za tiste, ki cenijo preverjene okuse, in malo drugače, za avanturiste željne novih kulinaričnih doživetij.

Ponedeljek

Zajtrk
Klasično: Polnozrnati toast z domačo skutinim namazom in svežimi redkvicami.
Malo drugače: Napitek iz kislega mleka z domačim jabolčnim kompotom in cimetom.

Kosilo
Klasično: Goveji golaž s polento in vloženo rdečo peso.
Malo drugače: Zelenjavna mineštra s fižolom, korenjem, krompirjem in zeljem.

Večerja
Klasično: Pečen piščanec z rožmarinom, ob strani pečene mlade bučke in korenček.
Malo drugače: Veganske palačinke z nadevom iz špinače in tofua.

Prigrizek
Klasično: Sveže stisnjen jabolčni sok.
Malo drugače: Oreščki preliti z lokalnim medom in ščepcem soli.

Torek

Zajtrk
Klasično: Ajdova kaša z mlekom in suhimi slivami.
Malo drugače: Smoothie iz špinače, hruške, banane in lanenih semen.

Kosilo
Klasično: Domače mesne kroglice v paradižnikovi omaki, postrežene z belim rižem.
Malo drugače: Ješprenj s korenjem, grahom in svežim peteršiljem.

Večerja
Klasično: Kuhane svinjske klobase s kislim zeljem in pire krompirjem.
Malo drugače: Pečena rdeča pesa z jogurtovo omako in drobnjakom.

Prigrizek
Klasično: Koščki sveže kumare in paprike.
Malo drugače: Domača granola bar z ovsenimi kosmiči, semeni in suhim sadjem.

Sreda

Zajtrk
Klasično: Jajčna omleta z mlado čebulo in paradižnikom.
Malo drugače: Riževi kosmiči z mandljevim mlekom in svežimi jagodami.

Kosilo
Klasično: Pečena postrv s peteršiljevim krompirjem in solato iz sveže rukole.
Malo drugače: Solata s pečenim kozjim sirom, rdečo peso in orehi.

Večerja
Klasično: Špageti z omako iz svežih paradižnikov in bazilike.
Malo drugače: Rižota z bučkami, grahom in svežo meto.

Prigrizek
Klasično: Sveže narezano jabolko.
Malo drugače: Sveže fige, polnjene z orehi in prelite z medom.

Četrtek

Zajtrk
Klasično: Kmečki kruh z maslom in domačo marelično marmelado.
Malo drugače: Skutine palačinke z domačo brusnično marmelado.

Kosilo
Klasično: Piščančja obara s krompirjem, korenjem in peteršiljem.
Malo drugače: Zelenjavni curry s čičeriko in kokosovim mlekom.

Večerja
Klasično: Domači njoki s paradižnikovo omako in sveže naribanim parmezanom.
Malo drugače: Kvinoja solata z avokadom, mango in svežo koriandro.

Prigrizek
Klasično: Sveža redkvica.
Malo drugače: Popečen kruh s kremnim sirom in svežimi zelišči.

Petek

Zajtrk
Klasično: Mlečni zdrob s kakavom in sladkorjem.
Malo drugače: Chia puding z mandljevim mlekom, vanilijo in svežimi malinami.

Kosilo
Klasično: Ocvrti piščančji fileji s tatarsko omako in domačimi pomfritom.
Malo drugače: Solata iz pečene buče, špinače in fete s semeni granatnega jabolka.

Večerja
Klasično: Pečene sardine z limono, česnom in peteršiljem, postrežene s svežo sezonsko solato.
Malo drugače: Falafel kroglice s tahini omako in zavitek iz kislega zelja.

Prigrizek
Klasično: Skodelica svežih jagod.
Malo drugače: Jabolčni čips s cimetom.

Sobota

Zajtrk
Klasično: Ocvrta jajca na oko s kmečkim kruhom.
Malo drugače: Avokado in poširano jajce na polnozrnatem toastu.

Kosilo
Klasično: Domača goveja juha z zakuho in sezonsko zelenjavo.
Malo drugače: Pečen krompir s česnom, rožmarinom in morsko soljo.

Večerja
Klasično: Zrezek na žaru s pečenimi mladimi krompirčki in zelenjavno prilogo.
Malo drugače: Zelenjavne lazanje z bešamel omako in špinačo.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z medom in oreščki.
Malo drugače: Domači sadni jogurt z drobljencem in svežim sadjem.

Nedelja

Zajtrk
Klasično: Beljakovinske omlete z zelišči in sirnim nadevom.
Malo drugače: Kvinojina kaša s svežimi borovnicami in mandlji.

Kosilo
Klasično: Pražen krompir z ocvirki in zraven mešana solata.
Malo drugače: Pečena jagnjetina z rožmarinom, česnom in sezonskimi zelenjavnimi prilogami.

Večerja
Klasično: Domači ravioli napolnjeni s skuto in špinačo, postreženi s svežo paradižnikovo omako.
Malo drugače: Solata s pečenim krompirjem, zelenimi fižolčki, trdo kuhanimi jajci in tuno.

Prigrizek
Klasično: Sveža sezonska jabolka.
Malo drugače: Karamelizirane hruške z vaniljevim sladoledom.


Enostaven družinski tedenski jedilnik - Prvi teden v marcu

Enostaven družinski tedenski jedilnik - Drugi teden v marcu

Enostaven družinski tedenski jedilnik - Četrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail