Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu

V tem jedilniku boste na┼íli lahke, uravnote┼żene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu
─îas, da si privo┼í─Źite vegi pico ;)

Pozdravljeni v našem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.

Na┼í jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. ­čśő

Tedenski jedilnik za marec: Drugi teden (8. - 14. marec)


V tem jedilniku boste na┼íli lahke, uravnote┼żene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Vsak dan ponuja dve mo┼żnosti: klasi─Źno in malo druga─Źe, da zadovolji razli─Źne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.

Ponedeljek

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Smoothie z banano, ┼ípina─Źo in mandljevim maslom.
    • Malo druga─Źe: Acai skleda s sve┼żim sadjem in chia semeni.
    • Fine dining: Parfait iz gr┼íkega jogurta, granole in gozdnih sade┼żev.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Ri┼żota s ┼íparglji.
    • Malo druga─Źe: Quinoa solata s pe─Źeno bu─Źo, feta sirom in granatnim jabolkom.
    • Fine dining: Ri┼żeva kroglica s ┼íparglji in paradi┼żnikovo peno.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pire krompir s pe─Źeno brokolijo.
    • Malo druga─Źe: Tofujev curry z basmati ri┼żem.
    • Fine dining: Pire krompir z ┼żafranovo peno in pe─Źenim cveta─Źnim zrezkom.

Torek

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Polnozrnati toast s kremnim avokadom.
    • Malo druga─Źe: Omleta z gobami, ┼ípina─Źo in parmezanom.
    • Fine dining: Avokado krema s po┼íiranim jajcem in zeli┼í─Źnim kruhom.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Gratinirane testenine s paradi┼żnikovo omako.
    • Malo druga─Źe: Ri┼żota s ┼íparglji in pe─Źenimi ┼íampinjoni.
    • Fine dining: Testenine s tartufato omako in sve┼żimi zeli┼í─Źi.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Zelenjavna enolon─Źnica.
    • Malo druga─Źe: Le─Źna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in ┼ípina─Źo.
    • Fine dining: Zeli┼í─Źna juha s pope─Źenimi pinjolami in timijanovim oljem.

Sreda

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Jogurt z medom in ore┼í─Źki.
    • Malo druga─Źe: Chia puding s kokosovim mlekom in gozdnimi sade┼żi.
    • Fine dining: Jogurtova skleda z granolo, medom in sezonskim sadjem.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Ri┼żeva solata s pe─Źeno zelenjavo.
    • Malo druga─Źe: Bulgur solata s pe─Źeno bu─Źo, feta sirom in granatnim jabolkom.
    • Fine dining: Ri┼żota s pe─Źeno zelenjavo, rukolo in parmezanom.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pe─Źena zelenjava s krompirjem.
    • Malo druga─Źe: Tofujev stir-fry s sezonsko zelenjavo in sojino omako.
    • Fine dining: Pe─Źena zelenjava z zeli┼í─Źnim pestom in kvinojo.

─îetrtek

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Omleta z zelenjavo.
    • Malo druga─Źe: Smoothie s ┼ípina─Źo, banano in mandljevim maslom.
    • Fine dining: Polnozrnati toast z avokadom, pope─Źeno ─Źe┼ínjevim paradi┼żnikom in po┼íiranim jajcem.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Solata s tuno in paradi┼żnikom.
    • Malo druga─Źe: Ri┼żota s ┼íparglji in pe─Źeno papriko.
    • Fine dining: Zelenjavna paella z arti─Źokami, ─Źi─Źeriko in ─Źrnimi olivami.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pire krompir s pe─Źenim korenjem.
    • Malo druga─Źe: Le─Źna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in ┼ípina─Źo.
    • Fine dining: Krompirjeva kremna juha z jur─Źki in ─Źebulo.

Petek

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Jogurt z granolo in sve┼żimi jagodami.
    • Malo druga─Źe: Skutin kruh s kumarico in posu┼íenimi paradi┼żniki.
    • Fine dining: Acai skleda z granolo, kokosom in sezonskim sadjem.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Ri┼ż s pi┼í─Źancem in zelenjavo.
    • Malo druga─Źe: Pe─Źen krompir s ─Źi─Źerikino solato.
    • Fine dining: Kremna ri┼żota z belu┼íi, parmezanom in limoninim oljem.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pe─Źena pi┼í─Źan─Źja bedra s pe─Źeno bu─Źko.
    • Malo druga─Źe: Pe─Źen losos z zelenjavno kvinojo.
    • Fine dining: Zape─Źeni bu─Źkini zvitki s polento in pe─Źenim paradi┼żnikom.

Sobota

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Polnozrnati toast s pe─Źenim jajcem in avokadom.
    • Malo druga─Źe: Smoothie z banano, jagodami in mandljevim maslom.
    • Fine dining: Kruh s po┼íiranim jajcem, avokadom in cherry paradi┼żniki.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Ri┼żota s ┼íparglji.
    • Malo druga─Źe: Testenine s pe─Źeno zelenjavo in paradi┼żnikovo omako.
    • Fine dining: Polenta s ┼íampinjoni in sve┼żo baziliko.
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pe─Źen krompir s skuto in zeli┼í─Źi.
    • Malo druga─Źe: Tofu stir-fry z azijsko zelenjavo.
    • Fine dining: Pe─Źena bu─Źa s kremnim ri┼żem in ─Źi─Źerikinim pirejem.

Nedelja

  • Zajtrk:
    • Klasi─Źno: Jogurt s sadjem in granolo.
    • Malo druga─Źe: Omleta z gobami, ┼ípina─Źo in sirom.
    • Fine dining: Zeli┼í─Źna omleta s sve┼żimi ┼íparglji in parmezanom.
  • Kosilo:
    • Klasi─Źno: Ri┼ż s ┼íparglji.
    • Malo druga─Źe: Ri┼żota s ─Źi─Źeriko in pe─Źeno zelenjavo.
    • Fine dining: Bu─Źkina juha s pope─Źenimi pinjolami in sve┼żo meto (enostavno pripravljeno, ve─Źje porcije).
  • Ve─Źerja:
    • Klasi─Źno: Pire krompir s pe─Źeno zelenjavo.
    • Malo druga─Źe: Tofujev curry z basmati ri┼żem.
    • Fine dining: Kremna bu─Źna juha s pope─Źenimi bu─Źnimi semeni.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - ─îetrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail