Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Ponujamo okusen jedilnik za vegetarijance, ki vsebuje sezonske sestavine in vključuje več fermentiranih živil.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Prvi teden v marcu

Pozdravljeni v naŔem pomladnem jedilniku za vegetarijance, zasnovanem z mislijo na zdravo prehranjevanje.

NaÅ” jedilnik je poln okusnih in hranljivih obrokov, prilagojenih vsem, ki sledijo vegetarijanski prehrani. šŸ˜‹

Tedenski jedilnik za marec: Prvi teden (1. - 7. marec)


V tem jedilniku boste naŔli lahke, uravnotežene obroke, obogatene s sezonskimi sestavinami, ki so na voljo v marcu.

Vsak dan ponuja dve možnosti: klasično in malo drugače, da zadovolji različne okuse in spodbudi kreativnost v kuhinji.

Ponedeljek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z medom in svežimi jagodami.
    • Malo drugače: Chia puding z mangom in kokosom.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s Å”parglji.
    • Malo drugače: Bulgur solata s pečeno bučko in feta sirom.
  • Večerja:
    • Klasično: Pire krompir s pečenim brokolijem.
    • Malo drugače: Curry z lečo in kokosovim mlekom.

Torek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Polnozrnati toast s humusom in rezinami paradižnika.
    • Malo drugače: Avokadov kruh s čičerikino pasto in rukolo.
  • Kosilo
    • Klasično: Pečeni polpeti iz čičerike.
    • Malo drugače: Kuskus s pečeno zelenjavo in tofu kockami.
  • Večerja:
    • Klasično: Zelenjavna enolončnica.
    • Malo drugače: Quinoa s fermentirano zelenjavo in pečeno bučo.

Sreda

  • Zajtrk:
    • Klasično: Smoothie z banano, Å”pinačo in mandljevim maslom.
    • Malo drugače: Jogurt z granolo in rezinami hruÅ”ke.
  • Kosilo:
    • Klasično: Gratinirane testenine s paradižnikovo omako.
    • Malo drugače: Zelenjavni curry z rižem.
  • Večerja
    • Klasično: Riževi rezanci s pečeno zelenjavo.
    • Malo drugače: Polenta s pečenimi Å”ampinjoni in karameliziranimi čebulami.

Četrtek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Ovseni kosmiči s svežimi jagodami.
    • Malo drugače: Chia puding s kokosovim mlekom in gozdnimi sadeži.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s čičeriko.
    • Malo drugače: Quinoa s pečeno bučo, feta sirom in rukolo.
  • Večerja:
    • Klasično: Pire krompir s pečenim korenjem.
    • Malo drugače: Tofu stir-fry s sezonsko zelenjavo in sojino omako.

Petek

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z medom in oreŔčki.
    • Malo drugače: Polnozrnati toast s pečenim avokadom.
  • Kosilo
    • Klasično: Rižota s Å”parglji.
    • Malo drugače: Bulgur solata s pečenimi bučkami, paradižnikom in feta sirom.
  • Večerja
    • Klasično: Gratinirana zelenjava.
    • Malo drugače: Pečena jajčevca s paradižnikovo omako in mocarelo.

Sobota

  • Zajtrk:
    • Klasično: Jogurt z medom in oreŔčki.
    • Malo drugače: Chia puding s kokosovim mlekom in jagodami.
  • Kosilo:
    • Klasično: Riževa solata s pečeno zelenjavo.
    • Malo drugače: Quinoa z avokadom, čeÅ”njami paradižnika in svežo baziliko.
  • Večerja:
    • Klasično: Pečena zelenjava s krompirjem.
    • Malo drugače: Tofujeva zelenjavna stir-fry s sojino omako.

Nedelja

  • Zajtrk:
    • Klasično: Polnozrnati toast s humusom in rezinami paradižnika.
    • Malo drugače: Ovsena kaÅ”a s kokosovim mlekom, banano in mandlji.
  • Kosilo:
    • Klasično: Rižota s Å”parglji.
    • Malo drugače: Bulgur solata s pečeno bučo, feta sirom in granatnim jabolkom.
  • Večerja:
    • Klasično: Zelenjavna enolončnica.
    • Malo drugače: Lečna juha z ingverjem, kokosovim mlekom in Å”pinačo.

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Drugi teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Tretji teden v marcu

Enostaven vegetarijanski jedilnik - Četrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaÅ” e-mail