Solata: 99+ slastnih receptov

Ne glede na to, ali iščete lahkotno kosilo ali bogato večerjo, naša zbirka obljublja nekaj za vsakogar.

Solata: 99+ slastnih receptov
Vedno začnite s čistimi, suhimi listi solate, da se preliv dobro oprime. Na sliki so maslena buča, korenje, kreša, pistacije, sezam, kvinoja in brusnice. Mjami!

Solate recepti

Poglejte si tudi naše recepte za omake in prelive.

Nasveti za pripravo solate doma

 1. Umijte in osušite: Vedno začnite s čistimi, suhimi listi solate, da se preliv dobro oprime.
 2. Začinite: Ne pozabite začiniti solate s ščepcem soli in popra.
 3. Preliv naredi razliko: Preliv najprej zmešajte v ločeni posodi za enakomeren nanos. Solato prelijte tik pred postrežbo, da ostane sveža.
 4. Tekstura: Dodajte različne teksture z oreščki, semeni ali kruhovimi kockami.
 5. Barvito in kreativno: Uporabite mešanico barvitih zelenjave, sadja in beljakovin za vizualno privlačnost in uravnoteženo prehransko vrednost.
 6. Nežno premešajte: Solato nežno premešajte, da ne poškodujete listov.
 7. Ohladite krožnike: Solato postrezite na ohlajenih krožnikih, da ostane hladna in osvežilna.
💡
Halloumi je poltrdi sir, namočen v slanici, tradicionalno narejen iz ovčjega in kozjega mleka, ali mešanice obeh, včasih pa tudi iz kravjega mleka. Zaradi visoke temperature taljenja je odličen za peko na žaru ali cvrtje. Halloumi ima slan, pikanten in rahlo kremast okus, z gumijasto teksturo.
 1. Cezarjeva solata s pečenim piščancem: Glavne sestavine: pečen piščanec, solatni listi, krutoni, parmezan. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: Cezarjev preliv.
 2. Sredozemska solata iz kvinoje s feto in olivami: Glavne sestavine: kvinoja, feta, olive, češnjev paradižnik. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: limonin preliv z olivnim oljem.
 3. Caprese solata s svežo baziliko in balzamično redukcijo: Glavne sestavine: mocarela, sveža bazilika, paradižnik. Dodatno: dodajte rukolo za dodatne antioksidante. Omaka: balzamična redukcija.
 4. Grška solata s kumaricami, paradižniki in feto: Glavne sestavine: kumare, paradižnik, feta, črne olive. Dodatno: dodajte kvinojo za beljakovine. Omaka: grški preliv z olivnim oljem.
 5. Solata iz špinače s jagodami in kozjim sirom: Glavne sestavine: špinača, jagode, kozji sir. Dodatno: dodajte orehe za omega-3 maščobne kisline. Omaka: balzamični preliv.
 6. Cobb solata z avokadom in trdo kuhanimi jajci: Glavne sestavine: piščanec, avokado, trdo kuhana jajca, slanina. Dodatno: dodajte paradižnik za likopen. Omaka: modri sir ali ranch preliv.
 7. Waldorfska solata s hruškami, grozdjem in orehi: Glavne sestavine: hruške, grozdje, orehi, zelena. Dodatno: dodajte piščančje prsi za beljakovine. Omaka: majonezni preliv z jogurtom.
 8. Tajska arašidova solata s natrganimi kosi piščanca in hrustljavimi testeninami: Glavne sestavine: piščanec, arašidi, testenine, paprika. Dodatno: dodajte mango za vitamin C. Omaka: tajska arašidova omaka.
 9. Mehiška koruzna solata z limeto in čilijem: Glavne sestavine: koruza, čili, čebula, koriander. Dodatno: dodajte črni fižol za vlaknine. Omaka: preliv iz limetinega soka in olivnega olja.
 10. Solata iz lubenice in fete z meto in balzamično redukcijo: Glavne sestavine: lubenica, feta, meta. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: balzamična redukcija.
 11. Tunina solata s tuno, stročjim fižolom in krompirjem: Glavne sestavine: tuna, stročji fižol, krompir, trdo kuhana jajca. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin A. Omaka: dijonski preliv.
 12. Solata iz ohrovta s parmezanovimi čipsi: Glavne sestavine: ohrovt, parmezan. Dodatno: dodajte brusnice za antioksidante. Omaka: limonin preliv z olivnim oljem.
 13. Azijska solata s coleslawom s sezamovo ingverjevim prelivom: Glavne sestavine: zelje, korenje, ingver, sezam. Dodatno: dodajte piščančje trakove za beljakovine. Omaka: sezamovo ingverjev preliv.
 14. Solata iz rdeče pese s slanino in cheddar sirom: Glavne sestavine: rdeča pesa, slanina, cheddar sir. Dodatno: dodajte orehe za zdrave maščobe. Omaka: preliv iz jabolčnega kisa.
 15. Testeninska solata s češnjevimi paradižniki in baziliko: Glavne sestavine: testenine, češnjev paradižnik, bazilika. Dodatno: dodajte mozarelo za kalcij. Omaka: pesto preliv.
 16. Mango avokadova solata z limetinim prelivom: Glavne sestavine: mango, avokado, rdeča čebula. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: preliv iz limetinega soka in medu.
 17. Antipasto solata s salamo, mocarelo in olivami: Glavne sestavine: salama, mocarela, olive. Dodatno: dodajte artičoke za prehranske vlaknine. Omaka: italijanski vinaigrette.
 18. Črna fižolova solata s koruzo in avokadom: Glavne sestavine: črni fižol, koruza, avokado. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin C. Omaka: preliv iz limetinega soka in koriandra.
 19. Izraelska solata s kumaricami, paradižniki in rdečo čebulo: Glavne sestavine: kumare, paradižnik, rdeča čebula. Dodatno: dodajte feto za kalcij. Omaka: olivno olje z limoninim sokom.
 20. Jagodna špinačna solata z mandlji in feto: Glavne sestavine: špinača, jagode, mandlji, feta. Dodatno: dodajte zmleta chia semena za omega-3 maščobne kisline. Omaka: balzamični preliv.
 21. Taco solata s puranjim natrganim mesom in avokadovim prelivom: Glavne sestavine: puranje mleto meso, solatni listi, paradižnik. Dodatno: dodajte črni fižol za vlaknine. Omaka: avokadov preliv.
 22. Solata iz brokolija s slanino in čedarjevim sirom: Glavne sestavine: brokoli, slanina, čedar sir. Dodatno: dodajte sončnična semena za vitamine E. Omaka: kislo smetanov preliv.
 23. Waldorfska solata s piščancem in grozdjem: Glavne sestavine: piščanec, grozdje, orehi, zelena. Dodatno: dodajte jabolka za prehranske vlaknine. Omaka: majonezni preliv z jogurtom.
 24. Grška orzova solata z limoninim prelivom: Glavne sestavine: orzo, kumare, feta, črne olive. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: limonin preliv z olivnim oljem.
 25. Tabouli solata iz kvinoje s peteršiljem in limono: Glavne sestavine: kvinoja, peteršilj, paradižnik, čebula. Dodatno: dodajte meto za svežino. Omaka: preliv iz limoninega soka in olivnega olja.
 26. Tajska mango solata s kikirikijevim prelivom: Glavne sestavine: mango, rdeča paprika, koriander, kikiriki. Dodatno: dodajte čili za metabolizem. Omaka: kikirikijev preliv.
 27. Cezar solata s pečenim lososom in krutoni: Glavne sestavine: pečeni losos, solatni listi, krutoni, parmezan. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: Cezarjev preliv.
 28. Sredozemska solata iz kuskusa s češnjevimi paradižniki in olivami: Glavne sestavine: kuskus, češnjev paradižnik, olive, feta. Dodatno: dodajte rukolo za antioksidante. Omaka: preliv iz limoninega soka in olivnega olja.
 29. Caprese solata s paradižnikom in burrato: Glavne sestavine: paradižnik, burrata, sveža bazilika. Dodatno: dodajte rukolo za dodatne vitamine. Omaka: balzamična redukcija.
 30. Solata iz špinače z rdečo peso in kozjim sirom: Glavne sestavine: špinača, rdeča pesa, kozji sir. Dodatno: dodajte orehe za zdrave možgane. Omaka: preliv iz medu in gorčice.
 31. BBQ piščančja solata s koruznimi kruhovimi kockami: Glavne sestavine: BBQ piščanec, koruzni kruh, mešana zelenjava. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: BBQ preliv.
 32. Waldorfska solata s puranom in brusnicami: Glavne sestavine: puran, jabolka, orehi, brusnice. Dodatno: dodajte špinačo za dodatno železo. Omaka: majonezni preliv z jogurtom.
 33. Grška solata s kvinojo in čičeriko: Glavne sestavine: kvinoja, čičerika, kumare, feta. Dodatno: dodajte paradižnik za vitamin C. Omaka: grški vinaigrette.
 34. Azijska solata iz testenin s prelivom iz arašidov: Glavne sestavine: testenine, rdeča paprika, korenje, arašidi. Dodatno: dodajte tofu za beljakovine. Omaka: arašidov preliv.
 35. Ohrovtova Cezar solata s piščančjimi krutoni: Glavne sestavine: ohrovt, piščančji krutoni, parmezan. Dodatno: dodajte avokado za omega-3. Omaka: Cezarjev preliv.
 36. Jagodna špinačna solata s kandiranimi orehi in feto: Glavne sestavine: špinača, jagode, kandirani orehi, feta. Dodatno: dodajte strta chia semena za vlaknine. Omaka: balzamični preliv.
 37. Taco solata s puranom in avokadovim prelivom: Glavne sestavine: puranje meso, solatni listi, avokado. Dodatno: dodajte črni fižol za beljakovine. Omaka: avokadov preliv.
 38. Grška solata s testeninami s črnimi olivami in feto: Glavne sestavine: testenine, črne olive, feta, paradižnik. Dodatno: dodajte rukolo za antioksidante. Omaka: grški vinaigrette.
 39. Solata iz lubenice in kumaric z meto in feto: Glavne sestavine: lubenica, kumare, feta, meta. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: balzamični preliv.
 40. Cobb solata z dimljenim lososom in koprc prelivom: Glavne sestavine: dimljen losos, trdo kuhana jajca, avokado, modri sir. Dodatno: dodajte kvinojo za dodatne beljakovine. Omaka: koprc preliv.
 41. Antipasto solata s pršutom, mocarelo in artičokami: Glavne sestavine: pršut, mocarela, artičoke, olive. Dodatno: dodajte pečene paprike za vitamin A. Omaka: balzamični vinaigrette.
 42. Solata iz kvinoje s črnim fižolom in avokadom: Glavne sestavine: kvinoja, črni fižol, avokado, koruza. Dodatno: dodajte papriko za vitamin C. Omaka: limetin preliv.
 43. Mango avokadova solata z limetinim prelivom: Glavne sestavine: mango, avokado, rdeča čebula, koriander. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: limetin preliv.
 44. Cezar solata s pečenim tofu-jem in avokadom: Glavne sestavine: pečeni tofu, avokado, solatni listi, parmezan. Dodatno: dodajte sončnična semena za vitamin E. Omaka: Cezarjev preliv.
 45. Sredozemska solata iz leče s pečeno zelenjavo: Glavne sestavine: leča, pečena zelenjava, feta. Dodatno: dodajte orehe za omega-3. Omaka: preliv iz olivnega olja in limone.
 46. Caprese solata s pečenimi breskvami in balzamično redukcijo: Glavne sestavine: pečene breskve, burrata, sveža bazilika. Dodatno: dodajte rukolo za dodatne antioksidante. Omaka: balzamična redukcija.
 47. Regrat z ocvrtim brstičnim ohrovtom in slanino: Glavne sestavine: regrat, brstični ohrovt, slanina. Dodatno: dodajte orehe za omega-3. Omaka: balzamični preliv.
 48. Tajska goveja solata z limeto in čilijem: Glavne sestavine: govedina, limeta, čili, sveža zelišča. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin C. Omaka: tajski vinaigrette s čilijem in limeto.
 49. Waldorfska solata s pečenim lososom in brusnicami: Glavne sestavine: pečeni losos, jabolka, orehi, brusnice. Dodatno: dodajte špinačo za železo in vlaknine. Omaka: jogurtov preliv z limono.
 50. Grška solata s lečo in feto: Glavne sestavine: leča, feta, kumare, paradižnik. Dodatno: dodajte olive za zdrave maščobe. Omaka: grški vinaigrette.
 51. Azijska zeljnata solata s sezamovim sojinim prelivom: Glavne sestavine: zelje, korenje, sezam. Dodatno: dodajte edamame za beljakovine. Omaka: sezamovo-sojin preliv.
 52. Ohrovtova cezarjeva solata s pečenimi čičerikami: Glavne sestavine: ohrovt, pečene čičerike, parmezan. Dodatno: dodajte avokado za omega-3. Omaka: cezarjev preliv.
 53. Sredozemska solata iz farra s pečenim melancanom in feto: Glavne sestavine: farro (če sestavine nimate, dodajte ajdovo kašo), pečen melancan, feta. Dodatno: dodajte pinjole za magnezij. Omaka: preliv iz olivnega olja in balzamičnega kisa.
 54. Jagodno špinačna solata s pečenimi breskvami in feto: Glavne sestavine: špinača, jagode, pečene breskve, feta. Dodatno: dodajte mandlje za vitamin E. Omaka: balzamični preliv.
 55. Taco solata s piščancem in avokadovim prelivom: Glavne sestavine: piščanec, solatni listi, avokado. Dodatno: dodajte rdeči fižol za vlaknine. Omaka: avokadov preliv.
 56. Antipasto solata s tempehom, mocarelo in olivami: Glavne sestavine: tempeh, mocarela, olive. Dodatno: dodajte artičoke za prehranske vlaknine. Omaka: italijanski vinaigrette.
 57. Izraelska solata s kuskusom in čičeriko: Glavne sestavine: kuskus, čičerika, kumare, paradižnik. Dodatno: dodajte peteršilj za dodatne vitamine. Omaka: preliv iz limoninega soka in olivnega olja.
 58. Mango avokadova solata s črnimi fižolami in limetinim prelivom: Glavne sestavine: mango, avokado, črni fižol. Dodatno: dodajte rdečo čebulo za antioksidante. Omaka: limetin preliv.
 59. Sredozemska solata iz farra s pečeno bučo in feto: Glavne sestavine: farro, pečena buča, feta. Dodatno: dodajte semena granatnega jabolka za antioksidante. Omaka: preliv iz olivnega olja in limone.
 60. Pečena cvetača s datlji in pistacijami: Glavne sestavine: cvetača, datlji, pistacije. Dodatno: dodajte čičeriko za beljakovine. Omaka: tahini preliv.
 61. Rukola in pečena pesa s kozjim sirom in granatnim jabolkom: Glavne sestavine: rukola, pečena pesa, kozji sir, semena granatnega jabolka. Dodatno: dodajte orehe za omega-3. Omaka: balzamični preliv.
 62. Opečena koruza in avokado s čilijem in limetinim prelivom: Glavne sestavine: koruza, avokado, čili. Dodatno: dodajte črni fižol za beljakovine. Omaka: limetin preliv.
 63. Pečene breskve in burrata s baziliko in balzamično redukcijo: Glavne sestavine: breskve, burrata, bazilika. Dodatno: dodajte rukolo za dodatne antioksidante. Omaka: balzamična redukcija.
 64. Pečen brstični ohrovt s slanino in javorjevim kisom: Glavne sestavine: brstični ohrovt, slanina, javorjev kis. Dodatno: dodajte pekan orehe za teksturo in zdrave maščobe. Omaka: preliv iz javorjevega sirupa.
 65. Mango, avokado in rakci solata s koriandrovim prelivom: Glavne sestavine: mango, avokado, rakci. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin C. Omaka: koriandrov preliv.
 66. Solata z olupljenimi šparglji in pomarančo s praženimi mandlji: Glavne sestavine: šparglji, pomaranča, praženi mandlji. Dodatno: dodajte feto za kalcij. Omaka: preliv iz olivnega olja in limone.
 67. Pečeni jajčevci in paradižnik s svežimi zelišči in feto: Glavne sestavine: jajčevci, paradižnik, sveža zelišča, feta. Dodatno: dodajte kvinojo za dodatne beljakovine. Omaka: preliv iz balzamičnega kisa.
 68. Lubenica, kumare in jicama s tajinom: Glavne sestavine: lubenica, kumare, jicama, tajin začimba. Dodatno: dodajte meto za svežino. Omaka: ščepec soli in limetin sok.
 69. Pečena sladka krompirjeva in solatni ohrovt s pečenimi bučnimi semeni in tahini prelivom: Glavne sestavine: sladki krompir, ohrovt, bučna semena. Dodatno: dodajte čičeriko za vlaknine in beljakovine. Omaka: tahini preliv.
 70. Opečen brokoli in kvinoja s prelivom iz limone in gorčice: Glavne sestavine: brokoli, kvinoja. Dodatno: dodajte sončnična semena za vitamin E. Omaka: preliv iz limone in gorčice.
 71. Pikantna kimchi in tofu solata s sezamovim ingverjevim prelivom: Glavne sestavine: kimchi, tofu, sezam. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: sezamov ingverjev preliv.
 72. Opečene redkvice in šparglji s prelivom iz limone in zelišč: Glavne sestavine: redkvice, šparglji. Dodatno: dodajte trdo kuhana jajca za beljakovine. Omaka: preliv iz limone in zelišč.
 73. Črna riževa in mangova solata s kokosovo-limonskim prelivom: Glavne sestavine: črni riž, mango. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin C. Omaka: kokosovo-limonin preliv.
 74. Halloumi in breskve s poprovo meto in medom: Glavne sestavine: halloumi sir, breskve, poprova meta. Dodatno: dodajte pinjole za teksturo. Omaka: preliv iz medu.
 75. Pečena cvetača in čičerika s tahinijevim prelivom: Glavne sestavine: cvetača, čičerika. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: tahini preliv.
 76. Pečene hruške in gorgonzola s kandiranimi oreščki: Glavne sestavine: hruške, gorgonzola, kandirani oreščki. Dodatno: dodajte rukolo za antioksidante. Omaka: balzamična redukcija.
 77. Citrusi in avokado s solato iz kozic in medeno-limetinim prelivom: Glavne sestavine: citrusi, avokado, kozice. Dodatno: dodajte rdečo čebulo za flavonoide. Omaka: medeno-limetin preliv.
 78. Pečene rezine buč in bazilika: Glavne sestavine: buče, bazilika. Dodatno: dodajte feto za kalcij. Omaka: olivno olje z balzamičnim kisom.
 79. Pečena korenček in ohrovt s brusnicami in feto: Glavne sestavine: korenček, ohrovt, brusnice, feta. Dodatno: dodajte orehe za omega-3. Omaka: medeni preliv.
 80. Hruške, modri sir in kandirani pekan oreščki s balzamično redukcijo: Glavne sestavine: hruške, modri sir, kandirani pekan oreščki. Dodatno: dodajte špinačo za dodatne vitamine. Omaka: balzamična redukcija.
 81. Pečena buča in rukola s kozjim sirom in bučnimi semeni: Glavne sestavine: buča, rukola, kozji sir, bučna semena. Dodatno: dodajte kvinojo za beljakovine. Omaka: balzamični preliv.
 82. Pečene rezine ananasa in jalapenota z limetinim prelivom: Glavne sestavine: ananas, jalapeno. Dodatno: dodajte črni fižol za vlaknine. Omaka: limetin preliv.
 83. Pečen brokoli in edamame s sezamovo miso omako: Glavne sestavine: brokoli, edamame. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin C. Omaka: sezamova miso omaka.
 84. Pečena buča in ohrovt s brusnicami in oreščki: Glavne sestavine: buča, ohrovt, brusnice, oreščki. Dodatno: dodajte čičeriko za beljakovine. Omaka: preliv iz olivnega olja in jabolčnega kisa.
 85. Pečen ananas in šunka s kokosovo-limonskim prelivom: Glavne sestavine: ananas, šunka. Dodatno: dodajte mango za dodatni vitamin C. Omaka: kokosovo-limonin preliv.
 86. Pečeni rezanci buče in mandarine z limoninim prelivom: Glavne sestavine: bučni rezanci, mandarine. Dodatno: dodajte špinačo za železo. Omaka: limonin preliv.
 87. Dimljeni losos in avokado s kumaro in koprc prelivom: Glavne sestavine: dimljeni losos, avokado, kumara. Dodatno: dodajte rdečo čebulo za antioksidante. Omaka: koprc preliv.
 88. Popečene portobello gobe in regrat z balzamično redukcijo: Glavne sestavine: portobello gobe, regrat. Dodatno: dodajte pinjole za teksturo. Omaka: balzamična redukcija.
 89. Pečena cvetača in leča s harissa jogurtovim prelivom: Glavne sestavine: cvetača, leča. Dodatno: dodajte špinačo za dodatno železo in vlaknine. Omaka: harissa jogurtov preliv.
 90. Opečena koruza in paradižnik s kravjim sirom in limeto: Glavne sestavine: koruza, paradižnik, sir. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: preliv iz limetinega soka in olivnega olja.
 91. Popečeni rezanci buč in avokado s feto in čilijem-limetinim prelivom: Glavne sestavine: bučni rezanci, avokado, feta. Dodatno: dodajte čičeriko za beljakovine. Omaka: čilijev-limetin preliv.
 92. Popečeni koščki ananasa in kozice s kokosovo-limonskim prelivom: Glavne sestavine: ananas, kozice. Dodatno: dodajte mango za vitamin C. Omaka: kokosovo-limonin preliv.
 93. Pečena rezanci buče in solatni ohrovt s pekan oreščki in tahinijevim prelivom: Glavne sestavine: bučni rezanci, ohrovt, pekan oreščki. Dodatno: dodajte rdečo papriko za vitamin A. Omaka: tahini preliv.
 94. Mango, avokado in rdeča čebula s pikantnim čilijem-limetinim prelivom: Glavne sestavine: mango, avokado, rdeča čebula. Dodatno: dodajte kvinojo za dodatne beljakovine. Omaka: pikanten čilijev-limetin preliv.
 95. Šparglji in grenivka s praženimi pistacijami: Glavne sestavine: šparglji, grenivka, pistacije. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: olivno olje z limoninim sokom.
 96. Popečen halloumi in fige s rukolo in balzamično redukcijo: Glavne sestavine: halloumi, fige, rukola. Dodatno: dodajte orehe za omega-3. Omaka: balzamična redukcija.
 97. Pečene redkvice in rukola s parmezanom in limoninim prelivom: Glavne sestavine: redkvice, rukola, parmezan. Dodatno: dodajte sončnična semena za vitamin E. Omaka: limonin preliv.
 98. Pikantna kimchi in tempeh solata s sezamovim ingverjevim prelivom: Glavne sestavine: kimchi, tempeh. Dodatno: dodajte edamame za dodatne beljakovine. Omaka: sezamov ingverjev preliv.
 99. Redkvice in koruza s feto in čilijem-limetinim prelivom: Glavne sestavine: redkvice, koruza, feta. Dodatno: dodajte avokado za zdrave maščobe. Omaka: čilijev-limetin preliv.
 100. Popečen ananas in kozice s kokosovo-limonskim prelivom : Glavne sestavine: ananas, kozice. Dodatno: dodajte sladko papriko za dodaten vitamin C. Omaka: kokosovo-limonin preliv.

Poglejte si tudi

Omake in prelivi: 85+ enostavnih receptov 😎 ❤️ 💦
Te kombinacije ponujajo širok spekter okusov, od tradicionalnih do eksperimentalnih in lahko obogatijo številne jedi.
60+ enostavnih receptov: Brstični ohrovt
Pred vami je več kot 60 različnih receptov z brstičnim ohrovtom za zajtrk, kosilo in večerjo.
Ajdova kaša z zelenjavo
Ta okusna ajdova kaša z zelenjavo je hranljiv obrok, ki ga lahko uživate kot glavno jed ali prilogo. Dober tek!
Originalna francoska solata
Francoska solata, znana tudi kot Olivierjeva solata, je okusna in klasična priloga, ki izvira iz Rusije. Spodaj je recept za pripravo francoske solate.

Slastni recepti direktno na vaš e-mail