Sadni cake pops

Sadni cake pops so zabavna, barvita in okusna poslastica, ki bo zagotovo navdušila na vsaki zabavi ali posebni priložnosti. Uživajte v ustvarjanju in degustaciji!

Sadni cake pops
Pravilno razmerje med biskvitom in kremo je ključnega pomena za dobro teksturo. Cake popsi ne smejo biti ne presuhi ne premokri. Če so preveč mokri, dodajte malo več drobtin biskvita, da dosežete pravo teksturo.

Sadni cake pops recept

Sestavine

Za biskvit:

  • 200 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 1/2 vrečke pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 100 ml olja
  • 100 ml mleka
  • 100 g sadja po izbiri (npr. jagode, maline, banane), zmiksano ali zelo drobno nasekljano

Katero sadje je najbolj primerno za cake popse?

Za izdelavo sadnih cake popsov so primerni številni različni sadeži, ki lahko pripomorejo k bogatemu okusu, dodajo naravno sladkost in ustvarijo privlačno barvo. Tukaj je nekaj primerov sadja, ki se odlično obnese v teh priljubljenih sladicah:

Jagodičevje

Jagode, maline, borovnice, robide: Jagodičevje je odlično za cake popse, saj dodajo čudovito naravno barvo in rahlo kiselkast okus, ki se lepo dopolnjuje s sladkostjo cake popsa. Jagode lahko uporabite tudi za naravno barvanje.

Citrusi

Limone, pomaranče, limete: Citrusi lahko dodajo svež, kiselkast okus, ki odlično uravnoteži sladkost biskvita in obliva. Lupinica in sok citrusov se lahko uporabita za aromatiziranje testa ali glazure.

Banane: Banane lahko dodajo kremasto teksturo in naravno sladkost. So odlična izbira za ustvarjanje bogatejših, vlažnih cake popsov.

Jabolka: Jabolka se lahko uporabljajo sveža ali kot jabolčni pire za dodajanje vlage in sladkosti biskvitu. Začimbe kot sta cimet in muškatni orešček se lepo dopolnjujejo z okusom jabolk.

Mango: Mango dodaja tropski pridih in svetlo barvo. Pure mango je odličen za vlaženje biskvita in dodajanje intenzivnega sadnega okusa.

Ananas: Svež ali konzerviran ananas lahko dodate v biskvit za tropski okus. Ananas se dobro ujema z okusi kot so kokos in rum.

Breskve, nektarine: Breskve in nektarine lahko dodajo sočnost in mehkobo cake popsom. Uporabite jih sveže ali kot pire za sladek, poletni okus.

Nasveti za uporabo sadja v cake popsih:

  • Dehidrirano ali sušeno sadje: Uporabite za dodajanje teksture in intenzivnega okusa brez dodajanja preveč vlage.
  • Koncentrirani sadni sokovi ali pireji: Odlični za aromatiziranje testa ali glazure brez razredčenja.
  • Naravna barvila: Določeno sadje, kot so borovnice ali maline, lahko uporabite za naravno barvanje glazur ali testa.

Pri izdelavi sadnih cake popsov je ključno najti pravo ravnotežje med vlažnostjo biskvita in intenzivnostjo sadnega okusa, da ustvarite okusne, privlačne in edinstvene sladice.

Za kremo:

  • 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 50 g masla, sobne temperature
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta

Za dekoracijo:

  • 300 g bele ali temne čokolade
  • Sladkorne mrvice, sesekljani oreščki, kokosova moka ali drugi okraski po izbiri

Postopek

Priprava biskvita

V veliki skledi zmešajte suhe sestavine: moko, sladkor, vaniljev sladkor in pecilni prašek.

V drugi skledi razžvrkljajte jajca, dodajte olje in mleko ter dobro premešajte.

Mokre sestavine vlijte k suhim in mešajte, dokler ni masa gladka.

Nežno vmešajte zmiksano ali drobno nasekljano sadje.

Maso vlijte v namaščen pekač in pecite v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 20-25 minut. Preden nadaljujete, pustite, da se biskvit popolnoma ohladi.

Priprava kreme

V skledi zmešajte kremni sir, maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt do gladke mase.

Sestavljanje cake popsov

Ohlajen biskvit z rokami nadrobite v veliko skledo.

Dodajte kremo in z rokami dobro premešajte, da nastane enotna masa, ki se lepo oblikuje.

Iz mase oblikujte kroglice in jih postavite na peki papir. Če je masa premehka, jo za nekaj časa postavite v hladilnik.

Palčke za cake pops potopite v malo stopljene čokolade (to bo pomagalo, da palčke ostanejo na mestu) in jih nato vstavite v kroglice.

Cakepops za 15-20 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.

Dekoracija

Čokolado nežno stopite v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo.

Vsak cakepop potopite v čokolado, odvečno čokolado odcedite in nato po želji posujte z okraski.

Cake pops postavite v stojalo ali v kozarec, da se čokolada strdi, preden jih postrežete.

Tematske ideje

Vsaka od teh tem omogoča številne možnosti za ustvarjalnost, hkrati pa so dovolj preproste, da jih lahko izvedete doma brez posebnega orodja ali naprednih veščin dekoriranja.

Mavrična tema: kako narediti? Po izdelavi cake popsov vsakega potopite v belo čokolado, obarvano z živilskimi barvili, da ustvarite spekter mavričnih barv. Ni potrebe po natančnih dekoracijskih veščinah – žive barve govorijo same zase.

Zakaj je enostavno: Ta tema zahteva samo različna živilska barvila in belo čokolado, kar olajša doseganje osupljivega učinka.

Pike: kako narediti? Cake popse potopite v osnovno barvo čokolade. Ko se strdi, uporabite zobotrebec ali konec male žličke, da na cake popse nanesete pikice kontrastne barvane čokolade.

Zakaj je enostavno: Za to temo potrebujete samo čokolado dveh barv in nekaj za nanašanje pikic, kar je preprosto in hitro.

Srčki: kako narediti? Potopite cake popse v rdečo ali roza čokolado. Ko se čokolada malo strdi, na vrh s pomočjo tankega čokoladnega peresa ali zobotrebca narišite majhne srčke.

Zakaj je enostavno: Srčke je lahko narisati, tudi če niste vešči v dekoriranju, in ustvarjajo ljubek vizualni učinek.

Zvezdnato nebo: kako narediti? Potopite cake popse v temno čokolado. Preden se čokolada popolnoma strdi, potresite z zlatimi ali srebrnimi sladkornimi zvezdicami ali bleščicami.

Zakaj je enostavno: Potrebujete samo temno čokolado in sladkorne okraske v obliki zvezd, kar je preprosto za izvedbo, a ustvari čudovit učinek.

Sadni mix: kako narediti? Vsak cake pop potopite v čokolado, ki ustreza določeni barvi sadja (npr. jagode v rdečo, banane v rumeno), in okrasite z ustreznimi sladkornimi okraski ali celo majhnimi koščki suhega sadja.

Zakaj je enostavno: Ta tema vam omogoča uporabo različnih barv in okusov, hkrati pa je še vedno preprosta za izdelavo z minimalnim dekoriranjem.

Vrtiček: kako narediti? Cake popse potopite v zeleno čokolado za predstavitev trave ali listja, nato dodajte majhne cvetove, narejene iz fondanta ali uporabite pripravljene sladkorne cvetove. Idealen je za pomladne priložnosti.

Zakaj je enostavno: Za izdelavo cvetov lahko uporabite že pripravljene okraske, ki jih najdete v trgovinah s pekovskimi potrebščinami.

Svet žuželk: kako narediti? Na cake popse narišite preproste žuželke, kot so pikapolonice ali čebelice, uporabite lahko čokoladne pisala ali malo temne in rumene čokolade.

Zakaj je enostavno: Žuželke so preproste za risanje in potrebujete samo nekaj osnovnih barv.

Plaža: kako narediti? Potopite cake popse v modro čokolado, ki predstavlja vodo, na "obali" pa dodajte drobni pesek iz drobljenih piškotov. Za sončnike lahko uporabite mini papirnate dežnike.

Zakaj je enostavno: Ne zahteva natančne dekoracije in materiali so enostavno dostopni.

Otroški bloki: kako narediti? Cake popse obarvajte v primarne barve in na njih z belo čokolado ali čokoladnim pisalom napišite črke ali številke. Super za otroške zabave ali kot didaktični pripomoček.

Zakaj je enostavno: Pisanje črk in številk je enostavno, hkrati pa izgleda zelo simpatično.

Noč čarovnic: kako narediti? Cake popse potopite v oranžno čokolado in narišite preproste obraze buč ali uporabite črne in bele čokoladne pisala za izdelavo duhcev in pajkov.

Zakaj je enostavno: Motivi za noč čarovnic so ponavadi preprosti in zabavni za izdelavo.

Zimska čudežna dežela: kako narediti? Potopite cake popse v belo čokolado za sneg in dodajte bleščice ali sladkorne snežinke. Lahko dodate tudi male smrečice iz fondanta ali marcipana.

Zakaj je enostavno: Snežinke in bleščice so enostavne za posipanje, fondantne smrečice pa lahko kupite že pripravljene.

Gozdni sadeži: kako narediti? Cake popsi naj bodo obarvani v temno vijolično, modro in rdečo, ki predstavljajo različne gozdne sadeže. Na vrh lahko dodate majhne koščke suhega sadja ali uporabite ustrezne okuse čokolade za potapljanje.

Zakaj je enostavno: Barvanje v naravne barve sadja in dodajanje suhega sadja ne zahteva veliko truda.

Letni časi: Sadne cake popse lahko okrasite v barvah in motivih, ki odražajo trenutni letni čas - pastelne barve za pomlad, žive barve za poletje, tople oranžne in rdeče barve za jesen ter bele in modre za zimo.

Rožnati flamingo: Uporabite rožnate in koralne barve za biskvit in dekoracijo, dodajte malo zelenega za liste in oblikujte cake popse v obliki flamingov.

Podvodni svet: Modra in zelena barva z dodatkom jedilnega bleščila za učinek vode, morske zvezde in morski konjički kot dekoracija.

Vesolje: Temno modra čokoladna glazura posuta z zvezdami iz sladkorja in bleščicami za galaktični učinek.

Sadni raj: Vsak cake pop okrasite z različnimi sadnimi okusi in barvami, ki predstavljajo različne vrste sadja.

Retro: Uporabite barve in vzorce iz določenega zgodovinskega obdobja, na primer pastelne barve in polka pike za 50. leta ali živahne barve in abstraktne vzorce za 70. leta.

Kozmični fenomeni: Inspiracijo poiščite v redkih kozmičnih dogodkih, kot so severni sij, lunini mrki ali prehodi planetov, uporabite temne čokolade kot bazo in dodajte živahne barve za dekoracijo.

Geološki kamni: Cake popse okrasite tako, da posnemajo videz dragih kamnov ali mineralov, kot so ametist, roževec ali marmor.

Fantazijski svetovi: Navdih lahko črpate iz fantazijskih svetov in bitij, kot so vilini, zmaji ali čarobna bitja, z uporabo nezemeljskih barv in dekoracij.

Steampunk: Kombinacija rjavih in bronastih barv z dodatki, ki spominjajo na zobnike, ure in druge steampunk elemente.


Nasveti

Tukaj je nekaj nasvetov za izboljšanje vaših sadnih cake popsov.

  1. Uporabite sveže sadje: Za najboljši okus uporabite sveže, sezonsko sadje. Sveže sadje bo dalo cake popsom naravno sladkost in svežino.
  2. Razmerje med biskvitom in kremo: Pravilno razmerje med biskvitom in kremo je ključnega pomena za dobro teksturo. Cake popsi ne smejo biti ne presuhi ne premokri. Če so preveč mokri, dodajte malo več drobtin biskvita, da dosežete pravo teksturo.
  3. Hlajenje pred oblikovanjem: Pred oblikovanjem kroglic iz biskvitno-kremne mase naj bo ta dovolj ohlajena, da se lažje oblikuje. Če je masa premehka, jo za nekaj časa postavite v hladilnik.
  4. Dodajte zelišča ali začimbe: Za edinstven okus dodajte v biskvit ali kremo malo fino sesekljanih zelišč, kot so bazilika ali meta, ki se lepo dopolnjujejo s sadjem. Lahko eksperimentirate tudi z začimbami, kot je cimet ali kardamom, ki dopolnjujejo okus sadja.
  5. Uporabite sadne pireje kot glazuro: Namesto čokolade za zunanjo plast uporabite sadne pireje, zgostene z malo agar agarja ali želatine. To ne samo da dodaja dodaten sadni okus, ampak tudi naredi cake popse bolj zanimive in barvite.
  6. Dodajte liker ali sokove za poudarjanje okusa: Za okus sadja lahko v biskvitno kremo dodate nekaj kapljic ustreznega sadnega likerja ali svežega sadnega soka.
  7. Dekoracija z jedilnimi cvetovi: Za resnično edinstven in eleganten videz uporabite jedilne cvetove pri dekoraciji cake popsov. Jedilni cvetovi ne samo da so lepi, ampak nekateri dodajo tudi prijeten, subtilen okus.
  8. Izdelava sadnih cake popsov z večplastnimi okusi: Ustvarite večplastne okuse z izdelavo dveh različnih vrst biskvita (npr. vaniljev in jagodni biskvit) in jih zmešajte skupaj za zanimiv, večbarvni učinek.

Kaj postreči zraven?

Sadni cake popsi so vsestranski sladki prigrizki, ki jih lahko ponudimo ob različnih priložnostih.

Lahko jih kombiniramo z različnimi vrstami pijač, hrane in prigrizkov.

Pijače

Kava ali čaj: Topla kava ali čaj sta klasična spremljava kateri koli sladici, vključno s sadnimi cake popsi.

Mleko ali čokoladno mleko: Še posebej priljubljeno pri otrocih, mleko paše zraven zaradi kontrasta med sladkim in kremastim.

Peneče vino ali šampanjec: Bujni mehurčke in svežina teh pijač se lahko lepo dopolnjujejo.

Sadni koktajli ali mocktails: Izberite koktajle z okusi, ki se ujemajo ali dopolnjujejo sadje v cake popsih, za okusno kombinacijo.

Prigrizki

  • Sadna solata: Kot dopolnitev k sadnim cake popsom, sadna solata ponuja svežino in lahkotnost.
  • Mini sendviči: Nežni, lahki sendviči so odličen prigrizek, ki ga lahko ponudite skupaj s cake popsi na popoldanski čajanki.
  • Oreščki in suho sadje: Nudijo hrustljav in zdrav kontrast mehkobi cake popsov.
  • Ohrovtov čips ali drugi zelenjavni čipsi: Za tiste, ki iščejo bolj zdravo možnost prigrizka.
  • Siri z modro plesnijo: Močan in pikanten okus sira se lahko čudovito dopolnjuje s sladkostjo in sadnostjo cake popsov.
  • Pikantni prigrizki, kot so jalapeno peppers: Kontrast med sladkim in pikantnim lahko ustvari zanimivo kombinacijo okusov.
  • Wasabi grah: Za tiste, ki si želijo nekaj resnično drugačnega, lahko oster okus wasabi graha ponudi zanimiv kontrast sladkim sadnim cake popsom.
  • Zamrznjeno sadje: Kot alternativa svežemu sadju, zamrznjeno sadje (npr. grozdje ali borovnice) lahko služi kot osvežilna in zabavna spremljava sadnim cake popsom.

Ko kombinirate sadne cake popse z drugimi pijačami, hrano in prigrizki, razmislite o kontrastih in dopolnitvah v okusih ter teksturah.


Kaj pa kalorije?

Cake popsi, vključno s sadnimi (sadni) cake popsi, so na splošno obravnavani bolj kot poslastica in ne kot zdrava hrana zaradi vsebnosti sladkorja in maščob.

Vključitev sadja v cake popse lahko ponudi nekatere prehranske koristi, odvisno od vrste uporabljenega sadja in sestavin biskvita ter obliva.

Tukaj je splošen pregled prehranskih aspektov in potencialnih zdravstvenih koristi.

Natančna prehranska vrednost sadnih cake popsov se lahko močno razlikuje glede na uporabljene sestavine. Vendar pa tipičen cake pop lahko vsebuje:

  • Kalorije: Približno 150-200 kalorij na kos, odvisno od velikosti in sestavin.
  • Sladkor: Med 10-20 gramov na kos, večinoma iz biskvita in obliva.
  • Maščobe: Okoli 5-10 gramov, ki lahko izvirajo iz samega biskvita, čokoladnega obliva in morebitne dodane kreme ali glazure.
  • Beljakovine: Na splošno nizko, okoli 1-3 gramov na kos, razen če ni specifično dodana beljakovinsko bogata sestavina.
  • Vlaknine: Minimalno, razen če je biskvit narejen iz polnozrnatih mok ali je vključena znatna količina sadja.

Zdravstvene koristi

  • Dodajanje sadja: Vključitev sadja v cake popse lahko doda vitamine, minerale in prehranske vlaknine, ki so bistvene za zdravo prehrano. Specifične koristi so odvisne od uporabljenega sadja; na primer, jagodičevje je bogato z antioksidanti, banane ponujajo kalij, jabolka pa prehranske vlaknine.
  • Nadzor porcij: Ker so cake popsi porcionirani posamično, lahko pomagajo pri nadzoru porcij, kar olajša uživanje sladkega priboljška brez pretiranega prenajedanja.
  • Duševno zdravje: Uživanje priljubljene poslastice v zmernosti lahko prispeva k duševnemu počutju in lahko predstavlja del uravnoteženega, srečnega življenjskega sloga.

Za bolj zdrave cake popse...

  • Zmanjšajte sladkor: Poskusite zmanjšati količino dodanega sladkorja v biskvitu in se odločite za naravna sladila, kot so sadni pireji.
  • Zdravi oblivi: Razmislite o uporabi temne čokolade za oblivanje, saj vsebuje manj sladkorja in je bogata z antioksidanti v primerjavi z mlečno čokolado.
  • Polnozrnate moke: Uporabite polnozrnato moko namesto rafinirane moke za biskvit, da povečate vsebnost vlaknin.
  • Nadzorujte porcije: Držite se manjših velikosti, da ohranite vnos kalorij pod nadzorom.

Pomnite, čeprav lahko sadni cake popsi nudijo nekatere prehranske koristi, če so narejeni z bolj zdravimi sestavinami, jih je še vedno najbolje uživati kot občasno poslastico in ne kot stalnico v vaši prehrani.


Zanimivosti

Cake popsi, vključno s sadnimi različicami, so razmeroma nov pojav v svetu slaščičarstva, ki je pridobil na popularnosti v zadnjih desetletjih.

Tu je nekaj zabavnih informacij o cake popsih.

  • Izum: Cake popsi so bili popularizirani s strani Angie Dudley, znane tudi pod imenom Bakerella, leta 2008. Angie je objavila blog z receptom za cake popse, ki je hitro postal viralen.
  • Knjiga: Zaradi velikega zanimanja za njene cake popse je Angie leta 2010 izdala knjigo z naslovom "Cake Pops: Tips, Tricks, and Recipes for More Than 40 Irresistible Mini Treats", ki je še dodatno pripomogla k njihovi popularnosti.
  • Starbucks: Leta 2011 je Starbucks začel prodajati cake popse v svojih kavarnah po Združenih državah Amerike, kar je cake popsom omogočilo, da so postali prepoznavni po vsem svetu.
  • Raznolikost: Od svojega izuma so cake popsi doživeli številne inovacije, vključno z različnimi okusi, dekoracijami in tehnikami izdelave. Sadni cake popsi dodajajo svežo noto s kombinacijo sadnih pirejev, koščkov sadja ali naravnih arom v biskvitu in oblivi.
  • Priljubljenost na dogodkih: Zaradi svoje priročne velikosti in estetike so cake popsi postali priljubljena izbira za poroke, rojstnodnevne zabave, baby showerje in druge posebne dogodke.
  • DIY kultura: Razcvet družbenih omrežij in spletnih tutorialov je omogočil ljubiteljem peke, da delijo svoje unikatne recepte in oblikovalske ideje za cake popse, kar je privedlo do širjenja DIY (Do-It-Yourself ali naredi sam) kulture povezane s temi sladkimi priboljški.
  • Zabavna dejstva o sadju: Uporaba sadja v cake popsih ne le da dodaja okus, ampak lahko tudi prispeva k vizualni privlačnosti. Na primer, uporaba jagodičevja lahko cake popsom doda živahne barve, uporaba banan pa lahko ustvari bogate, kremaste teksture.

Poskusite tudi

Cake pops brez peke (s piškoti)
Podobno kot mnoge velike iznajdbe, so tudi cake pops nastali kot posledica eksperimentiranja. Angie Dudley, znana kot Bakerella, jih je prvič ustvarila leta 2008, ko je iskala način, kako uporabiti ostale kose biskvita.
Slastni cake pops recept + nasveti
Cake pops so več kot le sladica; so fenomen, ki združuje kulinariko, kreativnost in celo medkulturno izmenjavo, kar jih dela eno izmed najbolj zanimivih in priljubljenih novodobnih poslastic.
Najbolj sočen marmorni kolač
Marmorni kolač je odličen kot sladka poslastica ob kavi ali čaju. Uživajte v njegovem čudovitem okusu in privlačnem videzu.
Bananin kolač
Ta recept vam bo prinesel mehek in aromatičen bananin kolač, ki je odličen za sladico ali kot spremljavo k popoldanskemu čaju.
Bananini mafini
Ta enostaven recept za bananine mafine vam bo prinesel okusne, mehke in sočne mafine, ki bodo odlični za zajtrk, prigrizek ali sladico ob kavi.

Slastni recepti direktno na vaš e-mail