Sadni cake pops

Sadni cake pops so zabavna, barvita in okusna poslastica, ki bo zagotovo navdu┼íila na vsaki zabavi ali posebni prilo┼żnosti. U┼żivajte v ustvarjanju in degustaciji!

Sadni cake pops
Pravilno razmerje med biskvitom in kremo je klju─Źnega pomena za dobro teksturo. Cake popsi ne smejo biti ne presuhi ne premokri. ─îe so preve─Ź mokri, dodajte malo ve─Ź drobtin biskvita, da dose┼żete pravo teksturo.

Sadni cake pops recept

Sestavine

Za biskvit:

  • 200 g moke
  • 150 g sladkorja
  • 1 vre─Źka vaniljevega sladkorja
  • 1/2 vre─Źke pecilnega pra┼íka
  • 2 jajci
  • 100 ml olja
  • 100 ml mleka
  • 100 g sadja po izbiri (npr. jagode, maline, banane), zmiksano ali zelo drobno nasekljano

Katero sadje je najbolj primerno za cake popse?

Za izdelavo sadnih cake popsov so primerni ┼ítevilni razli─Źni sade┼żi, ki lahko pripomorejo k bogatemu okusu, dodajo naravno sladkost in ustvarijo privla─Źno barvo. Tukaj je nekaj primerov sadja, ki se odli─Źno obnese v teh priljubljenih sladicah:

Jagodi─Źevje

Jagode, maline, borovnice, robide: Jagodi─Źevje je odli─Źno za cake popse, saj dodajo ─Źudovito naravno barvo in rahlo kiselkast okus, ki se lepo dopolnjuje s sladkostjo cake popsa. Jagode lahko uporabite tudi za naravno barvanje.

Citrusi

Limone, pomaran─Źe, limete: Citrusi lahko dodajo sve┼ż, kiselkast okus, ki odli─Źno uravnote┼żi sladkost biskvita in obliva. Lupinica in sok citrusov se lahko uporabita za aromatiziranje testa ali glazure.

Banane: Banane lahko dodajo kremasto teksturo in naravno sladkost. So odli─Źna izbira za ustvarjanje bogatej┼íih, vla┼żnih cake popsov.

Jabolka: Jabolka se lahko uporabljajo sve┼ża ali kot jabol─Źni pire za dodajanje vlage in sladkosti biskvitu. Za─Źimbe kot sta cimet in mu┼íkatni ore┼í─Źek se lepo dopolnjujejo z okusom jabolk.

Mango: Mango dodaja tropski pridih in svetlo barvo. Pure mango je odli─Źen za vla┼żenje biskvita in dodajanje intenzivnega sadnega okusa.

Ananas: Sve┼ż ali konzerviran ananas lahko dodate v biskvit za tropski okus. Ananas se dobro ujema z okusi kot so kokos in rum.

Breskve, nektarine: Breskve in nektarine lahko dodajo so─Źnost in mehkobo cake popsom. Uporabite jih sve┼że ali kot pire za sladek, poletni okus.

Nasveti za uporabo sadja v cake popsih:

  • Dehidrirano ali su┼íeno sadje: Uporabite za dodajanje teksture in intenzivnega okusa brez dodajanja preve─Ź vlage.
  • Koncentrirani sadni sokovi ali pireji: Odli─Źni za aromatiziranje testa ali glazure brez razred─Źenja.
  • Naravna barvila: Dolo─Źeno sadje, kot so borovnice ali maline, lahko uporabite za naravno barvanje glazur ali testa.

Pri izdelavi sadnih cake popsov je klju─Źno najti pravo ravnote┼żje med vla┼żnostjo biskvita in intenzivnostjo sadnega okusa, da ustvarite okusne, privla─Źne in edinstvene sladice.

Za kremo:

  • 200 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 50 g masla, sobne temperature
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 ─Źajna ┼żli─Źka vaniljevega ekstrakta

Za dekoracijo:

  • 300 g bele ali temne ─Źokolade
  • Sladkorne mrvice, sesekljani ore┼í─Źki, kokosova moka ali drugi okraski po izbiri

Postopek

Priprava biskvita

V veliki skledi zmešajte suhe sestavine: moko, sladkor, vaniljev sladkor in pecilni prašek.

V drugi skledi raz┼żvrkljajte jajca, dodajte olje in mleko ter dobro preme┼íajte.

Mokre sestavine vlijte k suhim in mešajte, dokler ni masa gladka.

Ne┼żno vme┼íajte zmiksano ali drobno nasekljano sadje.

Maso vlijte v nama┼í─Źen peka─Ź in pecite v predhodno ogreti pe─Źici na 180┬░C pribli┼żno 20-25 minut. Preden nadaljujete, pustite, da se biskvit popolnoma ohladi.

Priprava kreme

V skledi zmešajte kremni sir, maslo, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt do gladke mase.

Sestavljanje cake popsov

Ohlajen biskvit z rokami nadrobite v veliko skledo.

Dodajte kremo in z rokami dobro premešajte, da nastane enotna masa, ki se lepo oblikuje.

Iz mase oblikujte kroglice in jih postavite na peki papir. ─îe je masa premehka, jo za nekaj ─Źasa postavite v hladilnik.

Pal─Źke za cake pops potopite v malo stopljene ─Źokolade (to bo pomagalo, da pal─Źke ostanejo na mestu) in jih nato vstavite v kroglice.

Cakepops za 15-20 minut postavite v hladilnik, da se strdijo.

Dekoracija

─îokolado ne┼żno stopite v mikrovalovni pe─Źici ali nad vodno kopeljo.

Vsak cakepop potopite v ─Źokolado, odve─Źno ─Źokolado odcedite in nato po ┼żelji posujte z okraski.

Cake pops postavite v stojalo ali v kozarec, da se ─Źokolada strdi, preden jih postre┼żete.

Tematske ideje

Vsaka od teh tem omogo─Źa ┼ítevilne mo┼żnosti za ustvarjalnost, hkrati pa so dovolj preproste, da jih lahko izvedete doma brez posebnega orodja ali naprednih ve┼í─Źin dekoriranja.

Mavri─Źna tema: kako narediti? Po izdelavi cake popsov vsakega potopite v belo ─Źokolado, obarvano z ┼żivilskimi barvili, da ustvarite spekter mavri─Źnih barv. Ni potrebe po natan─Źnih dekoracijskih ve┼í─Źinah ÔÇô ┼żive barve govorijo same zase.

Zakaj je enostavno: Ta tema zahteva samo razli─Źna ┼żivilska barvila in belo ─Źokolado, kar olaj┼ía doseganje osupljivega u─Źinka.

Pike: kako narediti? Cake popse potopite v osnovno barvo ─Źokolade. Ko se strdi, uporabite zobotrebec ali konec male ┼żli─Źke, da na cake popse nanesete pikice kontrastne barvane ─Źokolade.

Zakaj je enostavno: Za to temo potrebujete samo ─Źokolado dveh barv in nekaj za nana┼íanje pikic, kar je preprosto in hitro.

Sr─Źki: kako narediti? Potopite cake popse v rde─Źo ali roza ─Źokolado. Ko se ─Źokolada malo strdi, na vrh s pomo─Źjo tankega ─Źokoladnega peresa ali zobotrebca nari┼íite majhne sr─Źke.

Zakaj je enostavno: Sr─Źke je lahko narisati, tudi ─Źe niste ve┼í─Źi v dekoriranju, in ustvarjajo ljubek vizualni u─Źinek.

Zvezdnato nebo: kako narediti? Potopite cake popse v temno ─Źokolado. Preden se ─Źokolada popolnoma strdi, potresite z zlatimi ali srebrnimi sladkornimi zvezdicami ali ble┼í─Źicami.

Zakaj je enostavno: Potrebujete samo temno ─Źokolado in sladkorne okraske v obliki zvezd, kar je preprosto za izvedbo, a ustvari ─Źudovit u─Źinek.

Sadni mix: kako narediti? Vsak cake pop potopite v ─Źokolado, ki ustreza dolo─Źeni barvi sadja (npr. jagode v rde─Źo, banane v rumeno), in okrasite z ustreznimi sladkornimi okraski ali celo majhnimi ko┼í─Źki suhega sadja.

Zakaj je enostavno: Ta tema vam omogo─Źa uporabo razli─Źnih barv in okusov, hkrati pa je ┼íe vedno preprosta za izdelavo z minimalnim dekoriranjem.

Vrti─Źek: kako narediti? Cake popse potopite v zeleno ─Źokolado za predstavitev trave ali listja, nato dodajte majhne cvetove, narejene iz fondanta ali uporabite pripravljene sladkorne cvetove. Idealen je za pomladne prilo┼żnosti.

Zakaj je enostavno: Za izdelavo cvetov lahko uporabite ┼że pripravljene okraske, ki jih najdete v trgovinah s pekovskimi potreb┼í─Źinami.

Svet ┼żu┼żelk: kako narediti? Na cake popse nari┼íite preproste ┼żu┼żelke, kot so pikapolonice ali ─Źebelice, uporabite lahko ─Źokoladne pisala ali malo temne in rumene ─Źokolade.

Zakaj je enostavno: ┼Żu┼żelke so preproste za risanje in potrebujete samo nekaj osnovnih barv.

Pla┼ża: kako narediti? Potopite cake popse v modro ─Źokolado, ki predstavlja vodo, na "obali" pa dodajte drobni pesek iz drobljenih pi┼íkotov. Za son─Źnike lahko uporabite mini papirnate de┼żnike.

Zakaj je enostavno: Ne zahteva natan─Źne dekoracije in materiali so enostavno dostopni.

Otro┼íki bloki: kako narediti? Cake popse obarvajte v primarne barve in na njih z belo ─Źokolado ali ─Źokoladnim pisalom napi┼íite ─Źrke ali ┼ítevilke. Super za otro┼íke zabave ali kot didakti─Źni pripomo─Źek.

Zakaj je enostavno: Pisanje ─Źrk in ┼ítevilk je enostavno, hkrati pa izgleda zelo simpati─Źno.

No─Ź ─Źarovnic: kako narediti? Cake popse potopite v oran┼żno ─Źokolado in nari┼íite preproste obraze bu─Ź ali uporabite ─Źrne in bele ─Źokoladne pisala za izdelavo duhcev in pajkov.

Zakaj je enostavno: Motivi za no─Ź ─Źarovnic so ponavadi preprosti in zabavni za izdelavo.

Zimska ─Źude┼żna de┼żela: kako narediti? Potopite cake popse v belo ─Źokolado za sneg in dodajte ble┼í─Źice ali sladkorne sne┼żinke. Lahko dodate tudi male smre─Źice iz fondanta ali marcipana.

Zakaj je enostavno: Sne┼żinke in ble┼í─Źice so enostavne za posipanje, fondantne smre─Źice pa lahko kupite ┼że pripravljene.

Gozdni sade┼żi: kako narediti? Cake popsi naj bodo obarvani v temno vijoli─Źno, modro in rde─Źo, ki predstavljajo razli─Źne gozdne sade┼że. Na vrh lahko dodate majhne ko┼í─Źke suhega sadja ali uporabite ustrezne okuse ─Źokolade za potapljanje.

Zakaj je enostavno: Barvanje v naravne barve sadja in dodajanje suhega sadja ne zahteva veliko truda.

Letni ─Źasi: Sadne cake popse lahko okrasite v barvah in motivih, ki odra┼żajo trenutni letni ─Źas - pastelne barve za pomlad, ┼żive barve za poletje, tople oran┼żne in rde─Źe barve za jesen ter bele in modre za zimo.

Ro┼żnati flamingo: Uporabite ro┼żnate in koralne barve za biskvit in dekoracijo, dodajte malo zelenega za liste in oblikujte cake popse v obliki flamingov.

Podvodni svet: Modra in zelena barva z dodatkom jedilnega ble┼í─Źila za u─Źinek vode, morske zvezde in morski konji─Źki kot dekoracija.

Vesolje: Temno modra ─Źokoladna glazura posuta z zvezdami iz sladkorja in ble┼í─Źicami za galakti─Źni u─Źinek.

Sadni raj: Vsak cake pop okrasite z razli─Źnimi sadnimi okusi in barvami, ki predstavljajo razli─Źne vrste sadja.

Retro: Uporabite barve in vzorce iz dolo─Źenega zgodovinskega obdobja, na primer pastelne barve in polka pike za 50. leta ali ┼żivahne barve in abstraktne vzorce za 70. leta.

Kozmi─Źni fenomeni: Inspiracijo poi┼í─Źite v redkih kozmi─Źnih dogodkih, kot so severni sij, lunini mrki ali prehodi planetov, uporabite temne ─Źokolade kot bazo in dodajte ┼żivahne barve za dekoracijo.

Geolo┼íki kamni: Cake popse okrasite tako, da posnemajo videz dragih kamnov ali mineralov, kot so ametist, ro┼żevec ali marmor.

Fantazijski svetovi: Navdih lahko ─Źrpate iz fantazijskih svetov in bitij, kot so vilini, zmaji ali ─Źarobna bitja, z uporabo nezemeljskih barv in dekoracij.

Steampunk: Kombinacija rjavih in bronastih barv z dodatki, ki spominjajo na zobnike, ure in druge steampunk elemente.


Nasveti

Tukaj je nekaj nasvetov za izboljšanje vaših sadnih cake popsov.

  1. Uporabite sve┼że sadje: Za najbolj┼íi okus uporabite sve┼że, sezonsko sadje. Sve┼że sadje bo dalo cake popsom naravno sladkost in sve┼żino.
  2. Razmerje med biskvitom in kremo: Pravilno razmerje med biskvitom in kremo je klju─Źnega pomena za dobro teksturo. Cake popsi ne smejo biti ne presuhi ne premokri. ─îe so preve─Ź mokri, dodajte malo ve─Ź drobtin biskvita, da dose┼żete pravo teksturo.
  3. Hlajenje pred oblikovanjem: Pred oblikovanjem kroglic iz biskvitno-kremne mase naj bo ta dovolj ohlajena, da se la┼żje oblikuje. ─îe je masa premehka, jo za nekaj ─Źasa postavite v hladilnik.
  4. Dodajte zeli┼í─Źa ali za─Źimbe: Za edinstven okus dodajte v biskvit ali kremo malo fino sesekljanih zeli┼í─Ź, kot so bazilika ali meta, ki se lepo dopolnjujejo s sadjem. Lahko eksperimentirate tudi z za─Źimbami, kot je cimet ali kardamom, ki dopolnjujejo okus sadja.
  5. Uporabite sadne pireje kot glazuro: Namesto ─Źokolade za zunanjo plast uporabite sadne pireje, zgostene z malo agar agarja ali ┼żelatine. To ne samo da dodaja dodaten sadni okus, ampak tudi naredi cake popse bolj zanimive in barvite.
  6. Dodajte liker ali sokove za poudarjanje okusa: Za okus sadja lahko v biskvitno kremo dodate nekaj kapljic ustreznega sadnega likerja ali sve┼żega sadnega soka.
  7. Dekoracija z jedilnimi cvetovi: Za resni─Źno edinstven in eleganten videz uporabite jedilne cvetove pri dekoraciji cake popsov. Jedilni cvetovi ne samo da so lepi, ampak nekateri dodajo tudi prijeten, subtilen okus.
  8. Izdelava sadnih cake popsov z ve─Źplastnimi okusi: Ustvarite ve─Źplastne okuse z izdelavo dveh razli─Źnih vrst biskvita (npr. vaniljev in jagodni biskvit) in jih zme┼íajte skupaj za zanimiv, ve─Źbarvni u─Źinek.

Kaj postre─Źi zraven?

Sadni cake popsi so vsestranski sladki prigrizki, ki jih lahko ponudimo ob razli─Źnih prilo┼żnostih.

Lahko jih kombiniramo z razli─Źnimi vrstami pija─Ź, hrane in prigrizkov.

Pija─Źe

Kava ali ─Źaj: Topla kava ali ─Źaj sta klasi─Źna spremljava kateri koli sladici, vklju─Źno s sadnimi cake popsi.

Mleko ali ─Źokoladno mleko: ┼áe posebej priljubljeno pri otrocih, mleko pa┼íe zraven zaradi kontrasta med sladkim in kremastim.

Pene─Źe vino ali ┼íampanjec: Bujni mehur─Źke in sve┼żina teh pija─Ź se lahko lepo dopolnjujejo.

Sadni koktajli ali mocktails: Izberite koktajle z okusi, ki se ujemajo ali dopolnjujejo sadje v cake popsih, za okusno kombinacijo.

Prigrizki

  • Sadna solata: Kot dopolnitev k sadnim cake popsom, sadna solata ponuja sve┼żino in lahkotnost.
  • Mini sendvi─Źi: Ne┼żni, lahki sendvi─Źi so odli─Źen prigrizek, ki ga lahko ponudite skupaj s cake popsi na popoldanski ─Źajanki.
  • Ore┼í─Źki in suho sadje: Nudijo hrustljav in zdrav kontrast mehkobi cake popsov.
  • Ohrovtov ─Źips ali drugi zelenjavni ─Źipsi: Za tiste, ki i┼í─Źejo bolj zdravo mo┼żnost prigrizka.
  • Siri z modro plesnijo: Mo─Źan in pikanten okus sira se lahko ─Źudovito dopolnjuje s sladkostjo in sadnostjo cake popsov.
  • Pikantni prigrizki, kot so jalapeno peppers: Kontrast med sladkim in pikantnim lahko ustvari zanimivo kombinacijo okusov.
  • Wasabi grah: Za tiste, ki si ┼żelijo nekaj resni─Źno druga─Źnega, lahko oster okus wasabi graha ponudi zanimiv kontrast sladkim sadnim cake popsom.
  • Zamrznjeno sadje: Kot alternativa sve┼żemu sadju, zamrznjeno sadje (npr. grozdje ali borovnice) lahko slu┼żi kot osve┼żilna in zabavna spremljava sadnim cake popsom.

Ko kombinirate sadne cake popse z drugimi pija─Źami, hrano in prigrizki, razmislite o kontrastih in dopolnitvah v okusih ter teksturah.


Kaj pa kalorije?

Cake popsi, vklju─Źno s sadnimi (sadni) cake popsi, so na splo┼íno obravnavani bolj kot poslastica in ne kot zdrava hrana zaradi vsebnosti sladkorja in ma┼í─Źob.

Vklju─Źitev sadja v cake popse lahko ponudi nekatere prehranske koristi, odvisno od vrste uporabljenega sadja in sestavin biskvita ter obliva.

Tukaj je splošen pregled prehranskih aspektov in potencialnih zdravstvenih koristi.

Natan─Źna prehranska vrednost sadnih cake popsov se lahko mo─Źno razlikuje glede na uporabljene sestavine. Vendar pa tipi─Źen cake pop lahko vsebuje:

  • Kalorije: Pribli┼żno 150-200 kalorij na kos, odvisno od velikosti in sestavin.
  • Sladkor: Med 10-20 gramov na kos, ve─Źinoma iz biskvita in obliva.
  • Ma┼í─Źobe: Okoli 5-10 gramov, ki lahko izvirajo iz samega biskvita, ─Źokoladnega obliva in morebitne dodane kreme ali glazure.
  • Beljakovine: Na splo┼íno nizko, okoli 1-3 gramov na kos, razen ─Źe ni specifi─Źno dodana beljakovinsko bogata sestavina.
  • Vlaknine: Minimalno, razen ─Źe je biskvit narejen iz polnozrnatih mok ali je vklju─Źena znatna koli─Źina sadja.

Zdravstvene koristi

  • Dodajanje sadja: Vklju─Źitev sadja v cake popse lahko doda vitamine, minerale in prehranske vlaknine, ki so bistvene za zdravo prehrano. Specifi─Źne koristi so odvisne od uporabljenega sadja; na primer, jagodi─Źevje je bogato z antioksidanti, banane ponujajo kalij, jabolka pa prehranske vlaknine.
  • Nadzor porcij: Ker so cake popsi porcionirani posami─Źno, lahko pomagajo pri nadzoru porcij, kar olaj┼ía u┼żivanje sladkega pribolj┼íka brez pretiranega prenajedanja.
  • Du┼íevno zdravje: U┼żivanje priljubljene poslastice v zmernosti lahko prispeva k du┼íevnemu po─Źutju in lahko predstavlja del uravnote┼żenega, sre─Źnega ┼żivljenjskega sloga.

Za bolj zdrave cake popse...

  • Zmanj┼íajte sladkor: Poskusite zmanj┼íati koli─Źino dodanega sladkorja v biskvitu in se odlo─Źite za naravna sladila, kot so sadni pireji.
  • Zdravi oblivi: Razmislite o uporabi temne ─Źokolade za oblivanje, saj vsebuje manj sladkorja in je bogata z antioksidanti v primerjavi z mle─Źno ─Źokolado.
  • Polnozrnate moke: Uporabite polnozrnato moko namesto rafinirane moke za biskvit, da pove─Źate vsebnost vlaknin.
  • Nadzorujte porcije: Dr┼żite se manj┼íih velikosti, da ohranite vnos kalorij pod nadzorom.

Pomnite, ─Źeprav lahko sadni cake popsi nudijo nekatere prehranske koristi, ─Źe so narejeni z bolj zdravimi sestavinami, jih je ┼íe vedno najbolje u┼żivati kot ob─Źasno poslastico in ne kot stalnico v va┼íi prehrani.


Zanimivosti

Cake popsi, vklju─Źno s sadnimi razli─Źicami, so razmeroma nov pojav v svetu sla┼í─Źi─Źarstva, ki je pridobil na popularnosti v zadnjih desetletjih.

Tu je nekaj zabavnih informacij o cake popsih.

  • Izum: Cake popsi so bili popularizirani s strani Angie Dudley, znane tudi pod imenom Bakerella, leta 2008. Angie je objavila blog z receptom za cake popse, ki je hitro postal viralen.
  • Knjiga: Zaradi velikega zanimanja za njene cake popse je Angie leta 2010 izdala knjigo z naslovom "Cake Pops: Tips, Tricks, and Recipes for More Than 40 Irresistible Mini Treats", ki je ┼íe dodatno pripomogla k njihovi popularnosti.
  • Starbucks: Leta 2011 je Starbucks za─Źel prodajati cake popse v svojih kavarnah po Zdru┼żenih dr┼żavah Amerike, kar je cake popsom omogo─Źilo, da so postali prepoznavni po vsem svetu.
  • Raznolikost: Od svojega izuma so cake popsi do┼żiveli ┼ítevilne inovacije, vklju─Źno z razli─Źnimi okusi, dekoracijami in tehnikami izdelave. Sadni cake popsi dodajajo sve┼żo noto s kombinacijo sadnih pirejev, ko┼í─Źkov sadja ali naravnih arom v biskvitu in oblivi.
  • Priljubljenost na dogodkih: Zaradi svoje priro─Źne velikosti in estetike so cake popsi postali priljubljena izbira za poroke, rojstnodnevne zabave, baby showerje in druge posebne dogodke.
  • DIY kultura: Razcvet dru┼żbenih omre┼żij in spletnih tutorialov je omogo─Źil ljubiteljem peke, da delijo svoje unikatne recepte in oblikovalske ideje za cake popse, kar je privedlo do ┼íirjenja DIY (Do-It-Yourself ali naredi sam) kulture povezane s temi sladkimi pribolj┼íki.
  • Zabavna dejstva o sadju: Uporaba sadja v cake popsih ne le da dodaja okus, ampak lahko tudi prispeva k vizualni privla─Źnosti. Na primer, uporaba jagodi─Źevja lahko cake popsom doda ┼żivahne barve, uporaba banan pa lahko ustvari bogate, kremaste teksture.

Poskusite tudi

Cake pops brez peke (s piškoti)
Podobno kot mnoge velike iznajdbe, so tudi cake pops nastali kot posledica eksperimentiranja. Angie Dudley, znana kot Bakerella, jih je prvi─Ź ustvarila leta 2008, ko je iskala na─Źin, kako uporabiti ostale kose biskvita.
Slastni cake pops recept + nasveti
Cake pops so ve─Ź kot le sladica; so fenomen, ki zdru┼żuje kulinariko, kreativnost in celo medkulturno izmenjavo, kar jih dela eno izmed najbolj zanimivih in priljubljenih novodobnih poslastic.
Najbolj so─Źen marmorni kola─Ź
Marmorni kola─Ź je odli─Źen kot sladka poslastica ob kavi ali ─Źaju. U┼żivajte v njegovem ─Źudovitem okusu in privla─Źnem videzu.
Bananin kola─Ź
Ta recept vam bo prinesel mehek in aromati─Źen bananin kola─Ź, ki je odli─Źen za sladico ali kot spremljavo k popoldanskemu ─Źaju.
Bananini mafini
Ta enostaven recept za bananine mafine vam bo prinesel okusne, mehke in so─Źne mafine, ki bodo odli─Źni za zajtrk, prigrizek ali sladico ob kavi.

Slastni recepti direktno na vaš e-mail