Slastni ravioli: 50+ enostavnih receptov

Vsak recept je okusen in enostaven za pripravo, ponuja pa raznolike okuse, ki bodo zadovoljili vaŔe brbončice tako za kosilo kot za večerjo.

Slastni ravioli: 50+ enostavnih receptov
Raviole lahko dodatno popražite na maslu dokler niso zlato rjavi za bogatejŔi okus.

Ravioli recepti

 1. Ravioli s svežo paradižnikovo omako in baziliko
 2. Ravioli s pestom iz svežega Ŕpinača in pinjolami
 3. Ravioli s piŔčančjim nadevom in kremno gobovo omako
 4. Pečeni ravioli z rikoto in Ŕparglji
 5. Ravioli s kremasto lososovo omako
 6. Ravioli z gorgonzolo, hruŔko in orehi v masleni omaki
 7. Ravioli s tartufato omako in pečeno cvetačo
 8. Ravioli s Ŕpinačnim in ricotta nadevom ter praženimi gobami v česnovo-smetanovi omaki
 9. Ravioli z jajčevcem, paradižnikom in mozzarello v pečici
 10. Ravioli s kozicami, čilijem in česnom v limonini smetanovi omaki
 11. Ravioli s tartufi, pečeno bučo in hrustljavimi ocvirki
 12. Ravioli s kremasto omako iz popečenih pistacij, čeŔnjevih paradižnikov in bazilike

Ravioli z smetanovo omako

 • Ravioli z ocvrtimi gobami in smetanovo omako: Ocvrite gobe (npr. Å”ampinjoni, jurčki) v maslu in česnu, nato dodajte smetano, malo gorčice in sveže nasekljan peterÅ”ilj. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli s Å”unko, grahom in smetanovo omako: Na maslu prepražite na kocke narezano Å”unko in kuhan grah. Dodajte smetano, sol, poper in malo naribanega muÅ”katnega oreŔčka. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli z lososom in smetanovo omako: Na maslu prepražite koŔčke lososa, nato dodajte smetano, malo limonine lupinice, sveži drobnjak, sol in poper. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s pečenim piŔčancem in smetanovo omako: Pečenega piŔčanca narežite na trakove, dodajte smetano, malo gorčice, strt česen, sol, poper in nasekljan peterÅ”ilj. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli z bučo, Å”pinačo in smetanovo omako: Na maslu prepražite kocke pečene buče in kuhano Å”pinačo. Dodajte smetano, malo česna, sol, poper in sveži timijan. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli s pečenimi paradižniki, čebulo in smetanovo omako: Pečene čeÅ”njeve paradižnike prepražite z na kolute narezano čebulo, dodajte smetano, malo balsamičnega kisa, sol, poper in svežo baziliko. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli s Å”parglji in smetanovo omako s česnom in limono: Na maslu prepražite narezane Å”parglje, dodajte smetano, strt česen, limonino lupinico, sol, poper in drobno sesekljan sveži peterÅ”ilj. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s Å”unko in smetanovo omako z žajbljem: Na maslu prepražite kocke Å”unke, dodajte smetano, sesekljan žajbelj, sol, poper in malo naribanega muÅ”katnega oreŔčka. ZmeÅ”ajte s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli s čičeriko in smetanovo omako z ingverjem in kurkumo: Prepražite čičeriko na olivnem olju, dodajte smetano, strt ingver, kurkumo, sol, poper in malo kokosovega mleka za kremno teksturo. Omako prelijte čez kuhane ravioli.
 • Ravioli z artičokami, paradižniki in smetanovo omako z baziliko: Na maslu prepražite narezane artičoke in cherry paradižnike, dodajte smetano, sesekljano svežo baziliko, sol, poper in malo limoninega soka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s Å”parglji in smetanovo omako s suhimi paradižniki in pinjolami: Na maslu prepražite narezane Å”parglje, dodajte smetano, sesekljane suhe paradižnike, pinjole, sol, poper in malo naribanega parmezana. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s klobaso in smetanovo omako z rdečo papriko in žafranom: Prepražite narezano klobaso, dodajte smetano, sesekljano rdečo papriko, Ŕčepec žafrana, sol, poper in malo limoninega soka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s pečenim jajčevcem, rdečo papriko in smetanovo omako z olivami: Pečen jajčevec in rdečo papriko narežite na trakove, dodajte smetano, sesekljane olive, sol, poper, česen in sveži timijan. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s kozicami in smetanovo omako s čilijem in limetinim sokom: Na maslu prepražite kozice z dodatkom sesekljanega čilija, nato dodajte smetano, sok ene limete, sol, poper in drobno sesekljan koriander. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s piŔčancem in smetanovo omako s karijem: Na maslu prepražite koŔčke piŔčanca, dodajte smetano, karijevo začimbno meÅ”anico, drobno sesekljan ingver, sol, poper in malo kokosovega mleka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s Å”pinačo in smetanovo omako z gorgonzolo in orehi: Na maslu prepražite kuhano Å”pinačo, dodajte smetano, zdrobljeno gorgonzolo, grobo sesekljane orehe, sol, poper in Ŕčepec muÅ”katnega oreŔčka. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s pečenimi jurčki in smetanovo omako z belim vinom: Pečene jurčke narežite na rezine, dodajte smetano, belo vino, sol, poper, česen in nasekljan peterÅ”ilj. Omako prelijte čez kuhane raviole.
 • Ravioli s Å”parglji in smetanovo omako z limonsko travo: Na maslu prepražite na trakove narezane Å”parglje, dodajte smetano, nasekljano limonsko travo, limonin sok, sol, poper in sveži koriander. Omako prelijte čez kuhane raviole.

Gratinirani ravioli

Tu je nekaj dodatnih idej za gratinirane raviolije.

 • Gratinirani ravioli s popečeno klobaso in paradižnikovo omako: Kuhane raviolije premeÅ”ajte s popečeno klobaso (lahko uporabite italijansko ali pikantno klobaso), dodajte paradižnikovo omako, potresite z naribanim sirom (npr. mocarelo ali parmezanom) in pecite v pečici, dokler sir ne postane zlato rjav.
 • Gratinirani ravioli s pečeno cvetačo, brokolijem in sirom: Kuhane raviolije zmeÅ”ajte s pečeno cvetačo in brokolijem, dodajte kremno omako (iz meÅ”anice smetane, naribanega sira, česna in drobnjaka), potresite z dodatnim sirom in pecite v pečici, dokler ne dobite lepe zlatorjave skorje.
 • Gratinirani ravioli s pečenimi gobicami, Å”alotko in parmezanom: Kuhane raviolije premeÅ”ajte s pečenimi gobicami (npr. Å”ampinjoni, jurčki), drobno narezano Å”alotko, kremno omako (iz smetane, česna, drobnjaka) ter naribanim parmezanom. Pecite v pečici, dokler ne dobite hrustljave skorje.
 • Gratinirani ravioli z mesom in Å”ampinjoni: Nadevane raviolije položite v pekač, jih prelijte z omako iz smetane, paradižnikove mezge, sesekljanih Å”ampinjonov, sesekljanega česna, soli in popra, potresite z naribanim sirom in pecite, dokler ne dobijo zlatorjave skorje.
 • Gratinirani ravioli s pečeno bučo, Å”pinačo in feta sirom: Kuhane raviolije zmeÅ”ajte s pečeno bučo in kuhano Å”pinačo, dodajte feta sir, kremno omako (iz smetane, česna, soli, popra) ter potresite z drobtinami in naribanim sirom. Pecite v pečici, dokler ne postanejo zlato rjavi.
 • Gratinirani ravioli s pečenim jajčevcem, papriko in mozzarello: Kuhane raviolije zmeÅ”ajte s pečenim jajčevcem, narezano papriko in kremno omako (iz smetane, česna, origana), dodajte rezine mozzarelle na vrhu in pecite v pečici, dokler se sir ne stopi in postane zlatorjav.
 • Gratinirani ravioli s popečenimi Å”parglji, paradižnikom in cheddar sirom: Kuhane raviolije premeÅ”ajte s popečenimi Å”parglji, narezanim paradižnikom, kremno omako (iz smetane, česna, soli, popra) ter potresite s cheddar sirom. Pecite v pečici, dokler ne dobite hrustljave skorje.

Ravioli z mesom

 • Ravioli s piŔčancem in pečeno česnovo smetanovo omako: Na maslu prepražite koŔčke piŔčanca, dodajte sesekljan česen in smetano ter kuhajte, da se omaka zgosti. Postrezite s kuhanimi ravioli in potresite s svežim peterÅ”iljem.
 • Pečeni ravioli z meÅ”anim mesom in paradižnikovo omako: Nadevane raviolije popecite v ponvi, dokler ne postanejo hrustljavi. Nato jih prelijte s paradižnikovo omako z dodatkom mletega mesa (lahko uporabite govedino, svinjino ali meÅ”ano meso) ter potresite s svežo baziliko.
 • Ravioli s svinjskim ragujem: Pripravite svinjski ragu z drobno sesekljanim svinjskim mesom, čebulo, česnom, korenčkom, zeleno in paradižnikovo omako. Servirajte ga s kuhanimi ravioli in potresite s svežim timijanom.
 • Ravioli s pečenim jagnječjim mesom in bazilikino smetanovo omako: Pečeno jagnječje meso narežite na tanke trakove in postrezite na vrhu kuhanih raviolov. Omako pripravite iz smetane, sesekljane bazilike, česna, soli in popra.
 • Ravioli z govejim golažem: Pripravite goveji golaž z govejim mesom, čebulo, papriko, paradižnikovo omako in začimbami po okusu. Postrezite ga s kuhanimi ravioli in potresite z nasekljanim peterÅ”iljem.
 • Pečeni ravioli z mletim puranom in kremno omako: Raviolije napolnite s prepraženim mletim puranom in zelenjavo po izbiri, nato jih popecite v ponvi. Omako pripravite iz smetane, drobno narezane čebule, česna, zeliŔč in začimb ter jo prelijte čez pečene raviolije.
 • Ravioli z mesno bolonjsko omako: Pripravite klasično bolonjsko omako z mletim mesom, paradižnikovo omako, čebulo, česnom, korenčkom in zeliŔči. Servirajte jo s kuhanimi ravioli in potresite s parmezanom.
 • Ravioli s pečenimi piŔčančjimi prsi in kremasto Å”pinačno omako: Pečene piŔčančje prsi narežite na rezine in jih postrezite na kuhanih raviolih. Omako pripravite iz smetane, Å”pinače, česna, soli, popra in malo muÅ”katnega oreŔčka.
 • Ravioli z govejim stroganofom: Pripravite goveji stroganof z narezanim govejim mesom, čebulo, gobami, smetano, gorčico, Worcestershire omako in začimbami. Servirajte ga s kuhanimi ravioli.
 • Ravioli z mesnimi kroglicami v paradižnikovi omaki: Pripravite mesne kroglice iz mletega mesa (lahko uporabite govedino, svinjino ali purana) in jih postrezite s paradižnikovo omako ter kuhanimi ravioli.
 • Pečeni ravioli s pečenim jagnjetinim mesom in metino smetanovo omako: Pečeno jagnječje meso narežite na koŔčke in postrezite na pečenih raviolih. Omako pripravite iz smetane, sesekljane mete, limoninega soka, česna, soli in popra.
 • Ravioli s pečenim svinjskim mesom in dijonsko gorčično omako: Pečeno svinjsko meso narežite na rezine in ga postrezite na kuhanih raviolih. Omako pripravite iz smetane, dijonske gorčice, drobnjaka, česna, soli in popra.
 • Ravioli z meÅ”ano morsko hrano v smetanovi omaki: Pripravite omako iz smetane, belega vina, česna, limonine lupine, soli in popra ter jo prelijte čez kuhane raviole, ki so napolnjeni z meÅ”ano morsko hrano (kozice, Å”koljke, lignji).

Ravioli z piŔčancem

 • Pečena piŔčančja prsa s sirovimi ravioli in paradižnikovo omako: PiŔčančja prsa spečemo in narežemo na rezine. Kuhane sirne raviole prelijemo s paradižnikovo omako in postrežemo s pečenimi piŔčančjimi rezinami.
 • PiŔčančji ravioli s smetano in gobami: KoŔčke piŔčanca in raviolije skuhamo in prelijemo s kremno omako, ki smo ji dodali prepražene gobe. Postrežemo kot glavno jed.
 • Gratinirani piŔčančji ravioli s Å”parglji: Raviolije zložimo v pekač, jih prelijemo s smetanovo omako in dodamo pečene Å”parglje ter piŔčanca. Potresemo s sirom in gratiniramo v pečici.
 • PiŔčančji ravioli s pestom in čeÅ”njevim paradižnikom: Kuhane raviolije premeÅ”amo s pestom in dodamo piŔčanca ter polovice čeÅ”njevega paradižnika. Jed postrežemo s svežo baziliko.
 • Ravioli piŔčancem in z limono ter kaprami: Raviolije prelijemo s smetanovo limonino omako, v katero smo dodali kapre ter dodamo pečenega piŔčanca. Postrežemo s svežim peterÅ”iljem.

Neobičajne, a okusne jedi z ravioli

 • Ravioli s tartufato omako in popečeno slanino: Kuhane raviolije prelijemo s tartufato omako, ki ji dodamo hrustljavo popečeno slanino. Okrasimo s svežim drobnjakom ali parmezanom.
 • Kozji sir in rdeča pesa ravioli s pistacijo omako: Raviolije napolnimo z meÅ”anico kozjega sira in kuhanega pireja rdeče pese. Postrežemo jih s pistacijino omako, ki smo jo pripravili s pistacijami, smetano in svežim timijanom.
 • Jabolko in hruÅ”ka ravioli s karamelnim maslom: Raviolije napolnimo s sladko meÅ”anico narezanih jabolk, hruÅ”k in cimeta. Postrežemo jih s karamelnim maslom in dodamo drobno sesekljane orehe za hrustljavost.
 • Ravioli s kari piŔčancem in kokosovo omako: Kuhane raviolije prelijemo s kari piŔčancem in gosto kokosovo omako, ki smo ji dodali limetin sok, čili in koriander. Jed okrasimo s svežimi koriandrovimi listi.
 • Ravioli s čokoladno omako in orehi: Raviolije napolnimo s sladko čokoladno kremo in postrežemo s toplimi ravioli. Za okusno kontrastno omako zmeÅ”amo stopljeno temno čokolado s sladko smetano in dodamo grobo sesekljane orehe.
 • Ravioli z limonino omako in jagodami: Kuhane raviolije prelijemo z osvežilno limonino omako, ki ji dodamo sveže jagode, malo sladkorja in limonino lupinico. Jed postrežemo kot sladko in sadno glavno jed.
 • Ravioli s Å”parglji in karamelizirano čebulo: Raviolije napolnite s Å”parglji in karamelizirano čebulo, nato pa jih prelijte s hladno omako iz jogurta, limoninega soka, drobno sesekljanega drobnjaka in soli.
 • Ravioli s krvavico in jabolkom v žafranovi smetanovi omaki: Kuhane raviolije prelijte z žafranovo smetanovo omako, ki ji dodate kuhano krvavico in narezano jabolko. Jed postrežite s popečenimi drobtinami kruha za hrustljavost.
 • Ravioli s pečenimi bučkami in kumarami v zeliŔčni limonini omaki: Raviolije napolnite s pečenimi bučkami in kumarami ter jih prelijte z omako iz olivnega olja, limonine lupinice, drobnjaka, mete, soli in popra.
 • Ravioli s tuno in črnim fižolom v avokadovi smetanovi omaki: Kuhane raviolije prelijte z avokadovo smetanovo omako, ki ji dodate kuhano tuno, črn fižol, česen, limonin sok, sol in poper. Okrasite s koŔčki avokada.
 • Ravioli s pečeno klobaso in sladko hruÅ”ko v pikantni čilijevi omaki: Raviolije napolnite s pečeno klobaso in karamelizirano hruÅ”ko, nato pa jih prelijte s pikantno čilijevo omako iz paradižnikove mezge, čilija, česna, sladkorja in kisa.
 • Ravioli s feto sirom, suhimi paradižniki in pinjolami v balzamični omaki: Raviolije napolnite s feto sirom, suhimi paradižniki in pinjolami, nato pa jih prelijte z balzamično omako iz balzamičnega kisa, medu, olivnega olja, soli in popra.
 • Ravioli s kozicami v limonini omaki: Kuhane raviolije prelijte z limonino omako, pripravljeno iz masla, limoninega soka, drobno nasekljane čebule in peterÅ”ilja ter dodajte kuhane kozice. Okrasite z naribano limonino lupinico.
 • Ravioli s tartufi in gorgonzolo: Napolnite raviolije s tartufovimi olupki in gorgonzolo, nato jih prelijte s smetano, dodajte Ŕčepec muÅ”katnega oreŔčka in jih gratinirajte v pečici. Okrasite s svežim drobnjakom.
 • Ravioli s piŔčančjo jetrno omako: Pripravite piŔčančjo jetrno omako s čebulo, česnom, timijanom, smetano in sherryjem ter jo prelijte čez kuhane raviolije. Okrasite s svežo Ŕčepko peterÅ”ilja.
 • Ravioli s hruÅ”kami in panceto v rdečem vinu: Napolnite raviolije s kuhano hruÅ”ko in hrustljavo popečeno panceto, nato jih prelijte s reduciranim rdečim vinom, dodajte Ŕčepec cimeta in timijana ter jih postrezite s parmezanom.
 • Ravioli s pesto kremo in ocvrto Å”pinačo: Pripravite kremno omako iz smetane, pinjol, parmezana in bazilikinega pesta ter jo prelijte čez kuhane raviolije. Postrezite jih z ocvrto Å”pinačo in dodajte sveži Ŕčepec popra.
 • Ravioli s čičeriko in karijem v kokosovi omaki: Napolnite raviolije s čičeriko in karijevim praÅ”kom, nato jih prelijte s kokosovo smetano, dodajte Ŕčepec kajenskega popra in svežega koriandra ter postrezite s stisnjenim limoninim sokom.

Raziskujte naprej

Slastni tortelini: 40+ enostavnih receptov
Tukaj je seznam idej, ki vam lahko služijo kot navdih za pripravo različnih obrokov z tortelini.
NajboljÅ”i recept za domače torteline + ideje za nadeve šŸ˜Ž
Pred vami je je preprost recept za pripravo teh klasičnih italijanskih testenin, ki jih lahko prilagodite po svojem okusu, zraven pa so tudi ideje za nadeve in omake.
Domači krompirjevi njoki + nasveti
Krompirjevi njoki so del bogate italijanske kulinarične dediŔčine in priljubljena jed po vsem svetu, ki se veseli inovacij in ustvarjalnosti kuharjev.
Zdrav zelenjavni narastek
Ta zelenjavni narastek je enostaven za pripravo, hranljiv in okusen obrok, ki ga lahko prilagodite glede na svoje najljubŔe vrste zelenjave in sire. Dober tek!
Čokoladne torte - šŸ“ Vsirecepti.si
Največja zbirka idej za kosilo

Slastni recepti direktno na vaÅ” e-mail