Meso in ribe: 99+ slastnih receptov
Od sočnih zrezkov in nežnega pečenega piščanca do lososa polnega okusa in pikantnih pečenih kozic, imamo raznolike jedi, ki bodo zadovoljile vse vrste okusov.
![Meso in ribe: 99+ slastnih receptov](/content/images/size/w1200/2024/03/mesni-recepti-mesne-jedi-meso-recept-vsi-recepti.jpeg)
Meso je bogat vir beljakovin, vitaminov B kompleksa in mineralov, kot so železo, cink in magnezij, ki so ključni za vzdrževanje močnega in zdravega telesa.
Ribe so prav tako izjemno hranljive, saj so polne omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo zdravje srca in možganov, ter vitaminov D in B2 (riboflavin).
Nasveti za pripravo mesa in rib doma
- Mariniranje za okus: Okus mesa ali rib lahko povečate z mariniranjem za nekaj ur ali celo čez noč. Uporabite mešanico vaših najljubših zelišč, začimb in malo olja ali citrusnega soka (limona).
- Sobna temperatura: Meso ali ribe vzemite iz hladilnika 15-30 minut pred kuhanjem. To pomaga, da se kuha bolj enakomerno.
- Posušite: Pred kuhanjem meso ali ribe posušite s papirnatimi brisačkami. To pomaga, da dobite boljšo skorjo in lepo hrustljavo kožo pri ribah.
- Predogrevanje posode: Pred začetkom kuhanja poskrbite, da je vaša ponev, žar ali pečica dobro segreta. To pomaga pri enakomernem kuhanju mesa ali rib.
- Ne natrpajte posode: Če je potrebno, kuhajte v serijah. Prevelika količina mesa ali rib v ponvi lahko zniža temperaturo, zaradi česar se meso ali ribe bolj kuhajo v lastnem soku kot pa pečejo.
- Pustite, da počiva: Po kuhanju pustite meso ali ribe nekaj časa počivati, preden jih postrežete. To omogoča sokovom, da se enakomerno porazdelijo po mesu, zaradi česar je še bolj sočno.
Mesni recepti
- Pečen piščanec z zelenjavo.
- Pečen piščanec s krompirjem in špinačo.
- Dunajski ali pariški zrezki s pirejem in grahom.
- Goveji zrezki s pečenim krompirjem in zeleno solato.
- Puranji zrezki s krompirjevim pirejem in paradižnikovo solato.
- Losos s pečeno zelenjavo in limoninim maslom.
- Pečena telečja rebra s pire krompirjem in sladko-kislo omako.
- Telečji zrezki s česnom, pekočim paradižnikom in testeninami.
- Pečen file orade s krompirjevo solato in omako iz limoninega soka.
- Pire krompir s pečeno svinjino in zeliščno omako.
- Piščančji curry z kokosovim mlekom in ingverjem, postrežen z rižem.
- Goveji burgerji s karameliziranimi čebulicami in cheddar sirom, servirani v rženem kruhu.
- Pečen piščanec s koriandrovim pestom, ajdovo kašo in ocvrto zelenjavo.
- Goveje rezine na žaru s pikantno omako iz pečenih paprik in koromača, servirane z rukolo in parmezanom.
- Pečen losos s pestom iz rukole, postrežen z bučkimi rezanci in paradižnikovo solato.
- Pečena svinjska rebra s karamelo iz javorjevega sirupa in pekočo omako iz čilijev, servirana s pečenim sladkim krompirjem.
- Piščančji zrezki z omako iz belega vina, čebule in šampinjonov, postreženi s pečenim brokolijem in maslenim pirejem.
- Telečji file z omako iz rdečega vina in rozin, serviran s pirejem iz rdeče pese in popečenimi šparglji.
- Pečeni losos s dodatkom orehov in omako iz medu in gorčice, postrežen s krompirjevim gratinom in pečeno cvetačo.
- Svinjski zrezki v omaki iz jabolčnega soka in žajblja, servirani s pečeno bučo in maslenim špinačnim rižem.
- Pečena raca s pomarančno omako in pečeno čebulo, postrežena s širokimi rezanci in brokolijem.
- Goveji file z omako iz rdečega vina in gob, serviran s krompirjevim pirejem z gorčico in pečenimi korenčki.
- Piščančji zrezki z omako iz limoninega masla in kaper, postreženi s špinačnim pirejem in pečenimi beluši.
- Telečji medaljoni v omaki iz rdečega vina in borovnic, servirani s pečenim krompirjem in česnom ter masleno špinačo.
- Pečena jagnječja krača s pikantno omako iz granatnega jabolka, postrežena s pirejem iz cvetače in korenja ter pečenimi šparglji.
- Piščančji fileji v marinadi iz jogurta in začimb, postreženi s pečenim jajčevecem in humusom iz čičerike.
- Goveji steak s chimichurri omako, serviran s pečenim sladkim krompirjem in rukolo z granatnim jabolkom.
- Piščančji curry z indijskimi začimbami, postrežen z basmati rižem in kokosovim chutneyjem.
- Telečji file z žafranovo omako, postrežen s pečeno zelenjavo na žaru in pikantnim mango chutneyjem.
- Ocvrti losos v koruzni skorji s čilijevim limoninim maslom, serviran s kvinojo in pečeno papriko.
![](https://www.vsirecepti.si/content/images/2024/03/rakci-vsi-recepti.jpeg)
- Pečen piščanec z zelenjavo.
- Goveji zrezki s pečenim krompirjem.
- Svinjski zrezki s čebulo in gobami.
- Losos s pečeno zelenjavo.
- Puranji zrezki s krompirjem in grahom.
- Racine kračice s krompirjem in brokolijem.
- Piščančji curry s rižem.
- Goveji golaž s testeninami.
- Pečen piščanec s krompirjevim pirejem.
- Svinjska pečenka s pečeno bučo.
- Rižota s škampi.
- Pečeni piščančji fileji s paradižnikom in baziliko.
- Goveji zrezki s korenčkom in grahom.
- Losos s pekočo omako iz manga.
- Svinjski zrezki s pečenim krompirjem in špinačo.
- Piščančji curry z kokosovim mlekom.
- Piščančji zrezki s špinačo in paradižnikom.
- Goveji golaž s krompirjem.
- Losos s pečeno zelenjavo in limonino omako.
- Puranji zrezki s krompirjem in korenčkom.
- Piščančji curry z rižem in grahom.
- Svinjska pečenka s pečenimi korenčki.
- Goveji zrezki s špinačo in gobami.
- Losos s pestom iz bazilike.
- Svinjski zrezki s česnom in limono.
- Goveji golaž s papriko.
- Pečena raca s hruškami.
- Telečji zrezki s čebulo in papriko.
- Piščančji zrezki s teriyaki omako.
- Goveji zrezki s pečeno čebulo.
- Losos s pečeno bučo in brokolijem.
- Svinjska pečenka s česnom in rožmarinom.
- Piščančji zrezki s čilijem in limono.
- Losos s pekočo omako iz manga in ingverja.
- Svinjska pečenka s pečenimi krompirčki.
- Goveji zrezki s špinačo in paradižnikom.
- Piščančji curry s krompirjem in grahom.
- Telečji zrezki s paradižnikom in baziliko.
- Piščančji zrezki s teriyaki omako in špinačo.
- Racine kračice s pečeno zelenjavo in česnom.
- Čili piščanec s čokoladno omako.
- Goveji burgerji s karameliziranimi hruškami.
- Svinjska rebra z ananasovo glazuro.
- Losos s teriyaki omako in jagodno salso.
- Piščančji curry s kokosovim mlekom in mangom.
- Goveji zrezki s pirejem iz črnega fižola.
- Svinjski zrezki s sladkornim krompirjem in figami.
- Racine kračice z borovničevim žganjem.
- Losos s pekočo omako iz mango čilijev.
- Goveji golaž s temnim pivom in sladkornim krompirjem.
- Piščančji curry s kokosovim mlekom in ananasom.
- Losos s teriyaki omako in črnimi sezamovimi semeni.
- Goveji zrezki s čokoladno omako in borovnicami.
- Svinjska rebra z medeno gorčično omako.
- Racine kračice z jabolčno-cimetovo glazuro.
- Piščančji teriyaki s čilijem in arašidovim maslom.
- Losos s pekočo omako iz manga in papaje.
- Goveji golaž s pivom in suhimi slivami.
- Svinjski zrezki s hruškami in čilijem.
- Racine kračice s karamelnim jabolčnim pirejem.
- Racine kračice s pikantno breskvino omako.
- Svinjski zrezki s pomarančno in janeževo omako.
- Racine kračice s karamelnim jabolčnim pirejem in cimetom.
- Piščančji curry s kokosovim mlekom in kumarami.
- Losos s teriyaki omako in pistacijami.
- Goveji zrezki s karamelnim česnom in čilijem.
- Racine kračice s pikantno omako iz malin in čilija.
Naj vam tekne!
Raziskujte naprej
Glavne jedi - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!
![](https://www.vsirecepti.si/content/images/size/w720/2024/03/sparglji-recept-belusi-recept-vsi-recepti.jpeg)
Ideje za kosilo - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!
![](https://www.vsirecepti.si/content/images/size/w720/2024/03/gallo-pinto-severnoameriske-jedi-recept-vsi-recepti.jpeg)
Šparglji so zakon! 15+ preprostih idej za kosilo 💚
Pred vami so ideje za vključitev špargljev v vaše obroke, od enostavnih do bolj kompleksnih jedi, ki so primerne za vsakdanje kosilo ali posebne priložnosti.
![](https://www.vsirecepti.si/content/images/size/w1200/2024/03/sparglji-recept-belusi-recept-vsi-recepti.jpeg)
Tedenski jedilnik - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!
![](https://www.vsirecepti.si/content/images/size/w720/2024/03/vegetarijanski-tedenski-jedilnik-najboljsi-vegetarijanski-recepti-recept-marec-4.jpeg)