Meso in ribe: 99+ slastnih receptov

Od sočnih zrezkov in nežnega pečenega piščanca do lososa polnega okusa in pikantnih pečenih kozic, imamo raznolike jedi, ki bodo zadovoljile vse vrste okusov.

Meso in ribe: 99+ slastnih receptov
Če je potrebno, kuhajte v serijah. Prevelika količina mesa ali rib v ponvi lahko zniža temperaturo, zaradi česar se meso ali ribe bolj kuhajo v lastnem soku kot pa pečejo.

Meso je bogat vir beljakovin, vitaminov B kompleksa in mineralov, kot so železo, cink in magnezij, ki so ključni za vzdrževanje močnega in zdravega telesa.

Ribe so prav tako izjemno hranljive, saj so polne omega-3 maščobnih kislin, ki podpirajo zdravje srca in možganov, ter vitaminov D in B2 (riboflavin).

Nasveti za pripravo mesa in rib doma

  1. Mariniranje za okus: Okus mesa ali rib lahko povečate z mariniranjem za nekaj ur ali celo čez noč. Uporabite mešanico vaših najljubših zelišč, začimb in malo olja ali citrusnega soka (limona).
  2. Sobna temperatura: Meso ali ribe vzemite iz hladilnika 15-30 minut pred kuhanjem. To pomaga, da se kuha bolj enakomerno.
  3. Posušite: Pred kuhanjem meso ali ribe posušite s papirnatimi brisačkami. To pomaga, da dobite boljšo skorjo in lepo hrustljavo kožo pri ribah.
  4. Predogrevanje posode: Pred začetkom kuhanja poskrbite, da je vaša ponev, žar ali pečica dobro segreta. To pomaga pri enakomernem kuhanju mesa ali rib.
  5. Ne natrpajte posode: Če je potrebno, kuhajte v serijah. Prevelika količina mesa ali rib v ponvi lahko zniža temperaturo, zaradi česar se meso ali ribe bolj kuhajo v lastnem soku kot pa pečejo.
  6. Pustite, da počiva: Po kuhanju pustite meso ali ribe nekaj časa počivati, preden jih postrežete. To omogoča sokovom, da se enakomerno porazdelijo po mesu, zaradi česar je še bolj sočno.

Mesni recepti

  • Pečen piščanec z zelenjavo.
  • Pečen piščanec s krompirjem in špinačo.
  • Dunajski ali pariški zrezki s pirejem in grahom.
  • Goveji zrezki s pečenim krompirjem in zeleno solato.
  • Puranji zrezki s krompirjevim pirejem in paradižnikovo solato.
  • Losos s pečeno zelenjavo in limoninim maslom.
  • Pečena telečja rebra s pire krompirjem in sladko-kislo omako.
  • Telečji zrezki s česnom, pekočim paradižnikom in testeninami.
  • Pečen file orade s krompirjevo solato in omako iz limoninega soka.
  • Pire krompir s pečeno svinjino in zeliščno omako.
  • Piščančji curry z kokosovim mlekom in ingverjem, postrežen z rižem.
  • Goveji burgerji s karameliziranimi čebulicami in cheddar sirom, servirani v rženem kruhu.
  • Pečen piščanec s koriandrovim pestom, ajdovo kašo in ocvrto zelenjavo.
  • Goveje rezine na žaru s pikantno omako iz pečenih paprik in koromača, servirane z rukolo in parmezanom.
  • Pečen losos s pestom iz rukole, postrežen z bučkimi rezanci in paradižnikovo solato.
  • Pečena svinjska rebra s karamelo iz javorjevega sirupa in pekočo omako iz čilijev, servirana s pečenim sladkim krompirjem.
  • Piščančji zrezki z omako iz belega vina, čebule in šampinjonov, postreženi s pečenim brokolijem in maslenim pirejem.
  • Telečji file z omako iz rdečega vina in rozin, serviran s pirejem iz rdeče pese in popečenimi šparglji.
  • Pečeni losos s dodatkom orehov in omako iz medu in gorčice, postrežen s krompirjevim gratinom in pečeno cvetačo.
  • Svinjski zrezki v omaki iz jabolčnega soka in žajblja, servirani s pečeno bučo in maslenim špinačnim rižem.
  • Pečena raca s pomarančno omako in pečeno čebulo, postrežena s širokimi rezanci in brokolijem.
  • Goveji file z omako iz rdečega vina in gob, serviran s krompirjevim pirejem z gorčico in pečenimi korenčki.
  • Piščančji zrezki z omako iz limoninega masla in kaper, postreženi s špinačnim pirejem in pečenimi beluši.
  • Telečji medaljoni v omaki iz rdečega vina in borovnic, servirani s pečenim krompirjem in česnom ter masleno špinačo.
  • Pečena jagnječja krača s pikantno omako iz granatnega jabolka, postrežena s pirejem iz cvetače in korenja ter pečenimi šparglji.
  • Piščančji fileji v marinadi iz jogurta in začimb, postreženi s pečenim jajčevecem in humusom iz čičerike.
  • Goveji steak s chimichurri omako, serviran s pečenim sladkim krompirjem in rukolo z granatnim jabolkom.
  • Piščančji curry z indijskimi začimbami, postrežen z basmati rižem in kokosovim chutneyjem.
  • Telečji file z žafranovo omako, postrežen s pečeno zelenjavo na žaru in pikantnim mango chutneyjem.
  • Ocvrti losos v koruzni skorji s čilijevim limoninim maslom, serviran s kvinojo in pečeno papriko.
Kozice v masleno česnovi omaki z grahom
  • Pečen piščanec z zelenjavo.
  • Goveji zrezki s pečenim krompirjem.
  • Svinjski zrezki s čebulo in gobami.
  • Losos s pečeno zelenjavo.
  • Puranji zrezki s krompirjem in grahom.
  • Racine kračice s krompirjem in brokolijem.
  • Piščančji curry s rižem.
  • Goveji golaž s testeninami.
  • Pečen piščanec s krompirjevim pirejem.
  • Svinjska pečenka s pečeno bučo.
  • Rižota s škampi.
  • Pečeni piščančji fileji s paradižnikom in baziliko.
  • Goveji zrezki s korenčkom in grahom.
  • Losos s pekočo omako iz manga.
  • Svinjski zrezki s pečenim krompirjem in špinačo.
  • Piščančji curry z kokosovim mlekom.
  • Piščančji zrezki s špinačo in paradižnikom.
  • Goveji golaž s krompirjem.
  • Losos s pečeno zelenjavo in limonino omako.
  • Puranji zrezki s krompirjem in korenčkom.
  • Piščančji curry z rižem in grahom.
  • Svinjska pečenka s pečenimi korenčki.
  • Goveji zrezki s špinačo in gobami.
  • Losos s pestom iz bazilike.
  • Svinjski zrezki s česnom in limono.
  • Goveji golaž s papriko.
  • Pečena raca s hruškami.
  • Telečji zrezki s čebulo in papriko.
  • Piščančji zrezki s teriyaki omako.
  • Goveji zrezki s pečeno čebulo.
  • Losos s pečeno bučo in brokolijem.
  • Svinjska pečenka s česnom in rožmarinom.
  • Piščančji zrezki s čilijem in limono.
  • Losos s pekočo omako iz manga in ingverja.
  • Svinjska pečenka s pečenimi krompirčki.
  • Goveji zrezki s špinačo in paradižnikom.
  • Piščančji curry s krompirjem in grahom.
  • Telečji zrezki s paradižnikom in baziliko.
  • Piščančji zrezki s teriyaki omako in špinačo.
  • Racine kračice s pečeno zelenjavo in česnom.
  • Čili piščanec s čokoladno omako.
  • Goveji burgerji s karameliziranimi hruškami.
  • Svinjska rebra z ananasovo glazuro.
  • Losos s teriyaki omako in jagodno salso.
  • Piščančji curry s kokosovim mlekom in mangom.
  • Goveji zrezki s pirejem iz črnega fižola.
  • Svinjski zrezki s sladkornim krompirjem in figami.
  • Racine kračice z borovničevim žganjem.
  • Losos s pekočo omako iz mango čilijev.
  • Goveji golaž s temnim pivom in sladkornim krompirjem.
  • Piščančji curry s kokosovim mlekom in ananasom.
  • Losos s teriyaki omako in črnimi sezamovimi semeni.
  • Goveji zrezki s čokoladno omako in borovnicami.
  • Svinjska rebra z medeno gorčično omako.
  • Racine kračice z jabolčno-cimetovo glazuro.
  • Piščančji teriyaki s čilijem in arašidovim maslom.
  • Losos s pekočo omako iz manga in papaje.
  • Goveji golaž s pivom in suhimi slivami.
  • Svinjski zrezki s hruškami in čilijem.
  • Racine kračice s karamelnim jabolčnim pirejem.
  • Racine kračice s pikantno breskvino omako.
  • Svinjski zrezki s pomarančno in janeževo omako.
  • Racine kračice s karamelnim jabolčnim pirejem in cimetom.
  • Piščančji curry s kokosovim mlekom in kumarami.
  • Losos s teriyaki omako in pistacijami.
  • Goveji zrezki s karamelnim česnom in čilijem.
  • Racine kračice s pikantno omako iz malin in čilija.

Naj vam tekne!


Raziskujte naprej

Glavne jedi - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!
Ideje za kosilo - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!
Šparglji so zakon! 15+ preprostih idej za kosilo 💚
Pred vami so ideje za vključitev špargljev v vaše obroke, od enostavnih do bolj kompleksnih jedi, ki so primerne za vsakdanje kosilo ali posebne priložnosti.
Tedenski jedilnik - 🍓 Vsirecepti.si
Za vse, ki radi jeste!

Slastni recepti direktno na vaš e-mail