Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v marcu

Za tretji teden marca nadaljujemo z zdravim in uravnoteženim jedilnikom, ki združuje sezonske sestavine za pripravo okusnih in hranljivih obrokov. Ponujamo vam raznolike možnosti, ki bodo zadovoljile tako klasične kot tudi bolj avanturistične okuse.

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Tretji teden v marcu

Pozdravljeni v našem zdravem pomladnem jedilniku za vsejedce.

Naš jedilnik je preprost, poln okusa in prilagodljiv za vsakogar. 😋

Tedenski jedilnik za marec: 3. teden (16. - 23. marec)

Za tretji teden marca smo pripravili zdrav in raznolik tedenski jedilnik, ki združuje klasične in inovativne obroke z uporabo sezonskih sestavin, dostopnih v trgovinah.

Vsak obrok je zasnovan tako, da je enostaven za pripravo doma in zagotavlja uravnotežen vnos hranil.

Vsak obrok ponuja dve možnosti: eno z osnovnimi, znanimi kombinacijami za udobje ter drugo z nenavadnimi, a zanimivimi kombinacijami za tiste, ki želijo poskusiti nekaj novega.

Ponedeljek

Zajtrk
Klasično: Kmečki kruh s svežim kozjim sirom in rezinami redkvice.
Inovativno: Matcha smoothie s špinačo, avokadom in banano.

Kosilo
Klasično: Goveja juha z zakuho in svežim peteršiljem.
Inovativno: Solata s kvinojo, pečenim sladkim krompirjem, avokadom in semenom granatnega jabolka.

Večerja
Klasično: Pečen piščanec z zelišči, ob strani mladi krompir in pečena zelenjava.
Inovativno: Zelenjavni tempeh stir-fry z brokolijem, papriko in sojino omako.

Prigrizek
Klasično: Skutine kroglice z drobnjakom.
Inovativno: Napitek iz mandljevega mleka z vanilijo in kurkumo.

Torek

Zajtrk
Klasično: Ovseni kosmiči s svežimi jagodami in žlico jogurta.
Inovativno: Acai bowl s svežim sadjem, kokosom in oreščki.

Kosilo
Klasično: Domača paradižnikova juha s pestom in kosom polnozrnatega kruha.
Inovativno: Stročji fižol in čičerika s tahini prelivom in limono.

Večerja
Klasično: Losos na žaru z dill omako in pečenimi baby krompirčki.
Inovativno: Jackfruit tacos s coleslaw solato in avokadovo kremo.

Prigrizek
Klasično: Jabolčne rezine s cimetom.
Inovativno: Presni kakavovi browniji z datlji in orehi.

Sreda

Zajtrk
Klasično: Beljakovinska omleta z gobami, špinačo in češnjevimi paradižniki.
Inovativno: Zeleni detox smoothie s kumarico, jabolkom, ingverjem in limeto.

Kosilo
Klasično: Piščančja solata s trdo kuhanimi jajci, avokadom in zeleno.
Inovativno: Hladna ajdova solata z rdečo peso, feto in orehi.

Večerja
Klasično: Domači njoki s paradižnikovo omako in baziliko.
Inovativno: Pečeni jajčevci z miso glazuro in sezamom.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z medom in oreščki.
Inovativno: Kombuča in domači energijski kroglici z arašidovim maslom.

Četrtek

Zajtrk
Klasično: Polnozrnati toast z avokadom in rezinami trdo kuhanega jajca.
Inovativno: Vegan smoothie z banano, kakavom in mandljevim mlekom.

Kosilo
Klasično: Sendvič s puranom, listnato solato in paradižnikom na polnozrnatem kruhu.
Inovativno: Rdeča leča dal s kokosovim mlekom in naan kruhom.

Večerja
Klasično: Pica margherita s svežo mocarelo in baziliko.
Inovativno: Zucchini noodles (zoodles) s pesto omako in pečenimi češnjevimi paradižniki.

Prigrizek
Klasično: Korenčkove palčke z domačim humusom.
Inovativno: Zamrznjeni jogurtovi kolački s koščki temne čokolade in malinami.

Petek

Zajtrk
Klasično: Jajčni sendvič s šunko in sirom na polnozrnatem kruhu.
Inovativno: Overnight oats s kokosovim mlekom, chia semeni in mango.

Kosilo
Klasično: Grška solata s svežim paradižnikom, kumaro, olivami, feto in oljčnim oljem.
Inovativno: Kvinoja s pečeno zelenjavo, avokadom in citrusnim prelivom.

Večerja
Klasično: Pečena riba z limoninim maslom, servirana s parjeno zelenjavo.
Inovativno: Indijski chickpea curry z rižem in svežim koriandrom.

Prigrizek
Klasično: Sveža jabolka ali hruške.
Inovativno: Pečeni čips iz kale z morsko soljo in kisom.

Sobota

Zajtrk
Klasično: Palačinke s svežimi jagodami in javorjevim sirupom.
Inovativno: Vegan banana bread z orehi in chia semeni.

Kosilo
Klasično: Ceasar solata s piščancem, parmezanom in krutoni.
Inovativno: Soba rezanci s svežo zelenjavo, tofu in sojinim prelivom.

Večerja
Klasično: Goveji steak na žaru z rožmarinom, ob strani pečen krompir in asparagus.
Inovativno: Veganske "pulled pork" tortilje iz jackfruita s svežo pico de gallo.

Prigrizek
Klasično: Grški jogurt z borovnicami in granolo.
Inovativno: Napitek iz zelenega čaja z limono in meto.

Nedelja

Zajtrk
Klasično: Ovsena kaša z mlekom, narezanimi bananami in medom.
Inovativno: Tofu scramble s papriko, čebulo in špinačo, servirano na polnozrnatem toastu.

Kosilo
Klasično: Roast chicken s pečenim krompirjem, korenjem in grahom.
Inovativno: Zelenjavna paella s šafranom, artičokami in svežim grahom.

Večerja
Klasično: Italijanska minestrone juha s parmezanom in kosom kruha.
Inovativno: Quinoa solata z rdečo peso, avokadom, pomarančo in pistacijami.

Prigrizek
Klasično: Pest mandljev ali orehov.
Inovativno: Sušeni jabolčni krhlji s cimetom.


Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Prvi teden v marcu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Drugi teden v marcu

Zdrav tedenski jedilnik za vsejedce - Četrti teden v marcu

Slastni recepti direktno na vaš e-mail