Recept za domači kruh

Nič ne diši tako omamno kot sveže pečen domači kruh. Z veseljem ga boste poimenovali "moj domači kruh". Oglejte si ta preprost recept.

Recept za domači kruh
Avtor slike FranHogan

Domači kruh recept

Sestavine

 • 500 g pšenične moke
 • 10 g soli
 • 7 g suhega kvasa
 • 350 ml tople vode
 • 1 žlica sladkorja (neobvezno)
 1. Priprava suhih sestavin: V veliki skledi združite pšenično moko in sol. Po želji lahko dodate žlico sladkorja, da pospešite proces fermentacije.
 2. Dodajanje vode in kvasa: Suhe sestavine premešajte, nato dodajte suhi kvas. Postopoma dodajajte toplo vodo, medtem ko mešate, da dobite grobo testo. Voda naj bo približno 40 stopinj Celzija.
 3. Mešanje testa: Mešajte testo le toliko, da se sestavine združijo in dobite grobo maso brez suhih grudic. Ni potrebno gnetenje testa.
 4. Oblikovanje kruha: Testo preložite na pomokano delovno površino in ga oblikujte v hlebček po svoji želji.
 5. Segrevanje pečice: Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija in medtem, ko se pečica ogreva, položite pekač za kruh, da se tudi on ogreje.
 6. Peka: Ko je pečica dovolj ogreta, vzemite segret pekač za kruh in nanj položite oblikovan kruh. Lahko ga potresete s semeni po želji. Pokrijte s pokrovom ali aluminijasto folijo.
 7. Prva peka: Kruh pecite pokrit v pečici približno 30 minut.
 8. Končna peka: Po 30 minutah odstranite pokrov ali folijo in pecite še dodatnih 10-15 minut, da kruh dobi zlatorjavo skorjo.
 9. Ohladitev in rezanje: Ko je kruh pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi na rešetki. Počakajte vsaj 10 minut, preden ga narežete.
Kruh, ki se prodaja na drobno z uličnih pultov, Revale, Estonija. Fotografija iz The Encyclopedia of Food Artemasa Warda. Poglejte si velikost hlebcev!

Raziskujte naprej

Slastni recepti direktno na vaš e-mail