Ajdova kaša v solati

Ta osvežujoča ajdova solata je odlična kot priloga ali lahek obrok. Uživajte!

Ajdova kaša v solati
Sveža ajdova kaša, avtor slike Agnieszka Kwiecień

Recept za solato s ajdovo kašo

Sestavine

  • 1 skodelica ajdove kaše
  • 2 skodelici vode
  • Sol po okusu
  • 2 korenčka, na drobno narezana
  • 1 rdeča paprika, nasekljana
  • 1 kumara, nasekljana
  • 1 rdeča čebula, nasekljana
  • 2 žlici svežega peteršilja, nasekljanega
  • 1/4 skodelice olivnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 žlica gorčice
  • Sol in poper po okusu
  1. Ajdova kaša kuhanje: Ajdovo kašo operite pod tekočo vodo in skuhajte v dveh skodelicah vode s ščepcem soli. Kuhajte približno 15-20 minut, dokler ni mehka, nato jo odcedite in ohladite.
  2. Medtem ko se ajdova kaša ohlaja, pripravite zelenjavo. V večji skledi zmešajte narezane korenčke, papriko, kumaro, rdečo čebulo in svež peteršilj.
  3. V ločeni posodi pripravite preliv. Zmešajte olivno olje, jabolčni kis, gorčico ter sol in poper po okusu. Dobro premešajte, da se sestavine združijo.
  4. Ohlajeno ajdovo kašo dodajte k zelenjavi v skledi.
  5. Prelijte s pripravljenim prelivom in nežno premešajte, da se vse sestavine enakomerno prekrijejo s prelivom.
  6. Solato postavite v hladilnik in pustite, da se ohladi vsaj 30 minut pred serviranjem.
  7. Pred serviranjem lahko po želji dodate še sveže liste peteršilja za okras.

Ajdova kaša recepti

Slastni recepti direktno na vaš e-mail